LUCKY 26 Novembre 16:20.60N 25:34.00W

Lucky
Sat 26 Nov 2016 23:02

El Lucky ha arribat a l’Illa de Sao Vicente a l’arxipèlag de Cabo Verde a les 7:30am hora local. El cel està completament tapat, no ha parat de ploure en tota la nit. Si no fos per la temperatura agradable que tenim i l’alta humitat, semblaria que arribem a un port del Cantàbric. Els de Girona sabem què vol dir un dia gris, doncs imagineu-vos el mateix. L’aproximació a Mindelo transcorre  entre illes. La imatge és impressionant, les muntanyes de formació volcànica s’eleven centenars de metres damunt el mar. Alguns núvols tapen els cims de les muntanyes. D’aquí una estona trepitjarem terra després de 6 dies de navegació.

 

Tot i que rentem mentre naveguem, en Jordi ens diu que al port hi ha una bugaderia i preparem la roba per fer la bugada. La idea és omplir els dipòsits de gasoil al màxim de la seva capacitat. Però tot i els 1.000 litres de combustible que portem, ens haurem de refiar del vent per fer les més de 2.000 milles que ens separen de Santa Lucia.

Després de fer gasoil ens distribuïm a fer tasques diverses. Uns busquen wifi per descarregar els darrers partes meteorològics mentre  que els altres van a la bugaderia i a comprar queviures frescos.

També hem aprofitat per arreclar algunes cosses del blog, i esperem ara poder anar-ho penjant regularment, si el satèlit de comunicacions ens ho permet.

Fem un mos ràpid per dinar i salpem de Mindelo a les 3 de la tarda.

Una discussió gairebé filosòfica sobre les propietats de l’overdrive i el règim de voltes del motor ha ocupat una bona estona durant la sortida de Cabo Verde.

El parte meteorològic podria ser millor. Pel que sembla, és molt probable que tinguem pluja durant els propers 10 dies, i el vent que tanta falta ens fa, no està clar quan arribarà.

En Pep va fent... Una pèrdua és una pèrdua. Ha trobat el carregador orfe de la seva estimada blackberry i li ha tornat a venir el “baixon”. De tant en tant notem que es posa la mà a la butxaca buscant-la. Tal com dèiem ahir l’ajudarem a superar-ho... a la foto seguent poder veure en Pep i la seva anyorada Blackberry ahir,  just moments abans de l’enfilada al pal que va tenir tan nefastes consequencies per l’aparell.

Tanquem la crónica d’avui a les 21:30 hora local (+ 2 a Girona). Hem sortit de Mindelo a motor, pero , des de 2/4 de 6 que anem a vela, a una bona velocitat, primer amb l’asimètric i després amb el foc.

Ara mateix anem a 7,5 nussos amb dos rissos, proa directe al Càrib; ja no ens queden mes illes on parar abans...