LUCKY 2 Desembre 13:33.10N 40:35.80W

Lucky
Sat 3 Dec 2016 19:34

 

Hola a tots i a totes, són les 20:00 UTC a bord del Lucky. Naveguem en aquests moments atangonats, a rumb, amb dos rissos i amb 21-23 nusos de vent a una velocitat que oscil·la entre els 7 i els 8 nusos (amb puntes de 9!). Finalment tenim un vent que ens permet fer la velocitat que necessitem per no perdre el vol del proper dia 13 de desembre!

Avui és dia de festa a bord perquè la nit passada el Lucky va passar l’equador pel que fa a guanyar oest tenint com a punt de partida les Illes Canàries. Esperem aquest cap de setmana, si les condicions ho permeten, baixar de la barrera psicològica de les 1.000 milles. Hem celebrat el pas de l’equador amb un dinar insòlit en un veler i més encara si tenim en compte les condicions d’avui que ja us explicarem. En Pep ha fet dues espatlles de xai al forn fantàstiques que hem regat amb una ampolla de cava.

Attachment: PastedGraphic-5.pdf
Description: Adobe PDF document

 Per cert, el nostre amic ocell que es va refugiar a la coberta del Lucky ahir es deu haver recuperat i ha decidit deixar-nos a primera hora del matí. En Trespins ens diu que l’ha vist un parell de vegades volar a prop del barco.

Attachment: PastedGraphic-6.pdf
Description: Adobe PDF document

Attachment: PastedGraphic-7.pdf
Description: Adobe PDF document

Pel que fa l’activitat diària a bord avui ha estat un dia trepidant. Meteorològicament parlant hi ha hagut també molt de “moviment”, des de primera hora del mati els grops es succeien, alguns passaven a prop però altres ens passaven literalment per sobre.

El mar, a causa del vent també ha pujat molt en relació al que teníem ahir. Aquest temps ha provocat que els canvis de vela fossin constants, no hem parat.  En una de les maniobres hem esparrecat una mica l’assimètric, però ja el tenim reparat.

Attachment: PastedGraphic-8.pdf
Description: Adobe PDF document

Les trabujades també ens han portat molta feina, perquè al anar amb el tangó, per trabujar s’havia de desmuntar tota la instal·lació. Totes aquestes maniobres es feien sovint plovent i amb fort vent.

Attachment: PastedGraphic-9.pdf
Description: Adobe PDF document

Per sort tot ha anat bé.

Definitivament, la navegació oceànica està plena de contrastos, fa dos dies podíem parar el sol a coberta i avui prou feines ens hi aguantàvem drets i havíem d’anar abrigats!