LUCKY 27 Novembre 14:56.10N 27:08.38W

Lucky
Sun 27 Nov 2016 21:57

L’olor de xocolata  ens indica que avui és diumenge al Lucky. Ja us vàrem comentar fa dies que en Trespins és home de tradicions arrelades i la xocolata desfeta dels diumenges és sagrada.

Finalment ahir a la nit, després d’unes primeres milles poc encoratjadores sortint de Cabo Verde, el vent va arribar. Vàrem parar el motor a les 17:30hrs  i encara anem a vela.  Ja de fosc, vàrem baixar l’asimètric per passar posteriorment a atangonar el gènova. És una  maniobra rutinària però que es converteix en delicada quan hi sumem la pluja, el vent i una nit molt tancada. Totes les precaucions són poques i, tot i que tothom està lligat a la “línia de vida”, cal estar molt atent.

Abans de la mitja nit vàrem tenir puntes de més de 25 nusos la qual cosa ens obligava a trimar constantment les veles buscant la velocitat més alta. Va ser només durant uns moments, però el Lucky va fer una punta de 10 nusos de velocitat.

Avui hem matinat amb vents de E ENE moderats, per el que hem tornat a posar l’asimètric i seguit amb rumb SW, tot i que ja estem a l’alçada de Saint Lucia. La previsió meteorològica ens indica que mes al Sud tindrem mes vent les properes 48 hores. Hem seguit així fins a les 5 de la tarda, en que hem trabujat, i posat ja rumb oest.  Els propers 2 / 3 dies preveiem tenir temps plujós i vents moderats, després del que esperem bons vents portants que ens permetin avançar cap a Saint Lucia amb molt bona velocitat.

Tot i ser diumenge es mantenen les rutines diàries a bord. Per la dutxa el procediment és sempre el mateix. A la popa del barco hi tenim una galleda amb un cap que utilitzem, tirant-la a l’aigua, per recollir aigua salada. Ens la tirem per sobre i ens ensabonem. Es nota que estem en una latitud diferent a la nostra perquè la temperatura de l’aigua és com la que tenim a casa a l’estiu. Per esvandir-nos ho fem amb una mànega amb aigua dolça que tenim allà mateix. Les guàrdies de dia, la baixada del parte meteorològic diari, la rebuda del mail amb les posicions de la flota, els àpats.

Per cert, finalment avui hem trencat el malefici d’estar tota una setmana sense pescar res, pels vols de les 11 del matí en Llini ha pescat un bonítol. És petit però ens ha animat a seguir tirant la canya.

   

El pobre i petit bonítol formant part, en primer terme, del sopar preparat avui per en Pep:


Avui hem tingut una posta de sol fabulosa que volem compartir amb tots vosaltres.