LUCKY 24 Novembre 19:25.86N 22:10.71W

Lucky
Thu 24 Nov 2016 23:17

 

Un altre dia a bord d’en Lucky. Seguim el rumb direcció  Mindelo, a Sao Vicente, illa a barlovent de l’arxipèlag de Cabo Verde. En aquests moments a les 18:30 UTC estem a 233 milles nàutiques, ho sigui que tenim prevista l’arribada a primera hora del matí de dissabte. Repostarem gasoil, farem quatre compres, si podem, i a embarcar-nos fins al Carib.

Seguim amb vents portants de 12 a 18 nusos la qual cosa ens ha permès anar a vela les darreres 48 hores, combinant l’assimètric la major part del dia amb el gènova atangonat durant la nit. Seguim tenint onada d’entre 1 i 2 metres de popa. Un fet que voldríem destacar és la solitud total que estem trobant en aquestes latituds. No hi ha cap tipus de trànsit marítim, estem completament sols en aquesta immensitat oceànica. Fins i tot els dofins que ens van acompanyar diverses vegades els dos primers dies de navegació ens han abandonat. La temperatura durant el dia és agradable, però a la que el sol marxa i durant la nit ens hem d’abrigar per estar a coberta. La nit passada ha estat molt més tranquil·la que l’anterior pel que fa a maniobres de veles. Hem navegat tota la nit atangonats sense pràcticament tocar el rumb.

Avui en Pep ens ha fet “caponata siciliana” una mena de sanfaina amb albergínia i àpit, per acompanyar carn a la planxa. Mig en broma mig seriosament la tripulació ha arribat a l’acord de demanar al cuiner de reduir les quantitats de menjar per mirar d’encarar el Nadal en millors condicions pel que fa al pes corporal. Avui per sopar ens farà mongeta tendra amb un ou dur per cap: a veure que dura el propòsit. En Manel ja fa dos dies que fa bicicleta estàtica en una mena d’aparell estrany que va incorporar a la llista d’andròmines del Lucky, de moment és l’unic que ha posat fil a l’agulla.

Una altra novetat del dia és que finalment avui hem pescat! El problema és que en Llini i la seva canya han arreplegat l’única bossa de plàstic que hi havia 50 milles a la rodona! Hem rigut molt.

   

A veure demà si finalment toca la flauta!