13 Mars 2.019 07:10:30S 111:55:15W

Peikea
Thu 14 Mar 2019 06:12

Bona tarda a tothom. Escrivim aquest post durant la tarda /vespre del dimecres dia 13. Ja fa més d’una setmana que vàrem sortir de les Illes Galápagos rumb a la Polinèsia. Demà arribarem a l’equador de la travessa, a partir d’aquest moment psicològicament sembla que tot va més ràpid. Encara recordem quan vàrem travessar l’Atlàntic fa ja més de dos anys; faltaven 1.000 milles (aproximadament la distància en milles entre Catalunya i Grècia)  i dèiem que ja quasi arribàvem!

L’ambient a bord és bo. Tothom té unes tasques a fer.

L’armador del vaixell, en Manel, baixa via satèl·lit una o més vegades al dia els partes meteorològics que li serveixen per calcular quina és la ruta més òptima pel que fa al vent per apropar-nos al destí. Connecta diàriament a les 9:00 i a les 18.00, hora de Galápagos, amb l’emissora d’ona curta amb els altres vaixells de la flota. Rep i situa al mapa les coordenades dels vaixells que l’organització envia diàriament. Gestiona els contactes via telèfon i mail que tenim a l’exterior, sobretot per demanar recanvis que ens faran falta quan arribem a Les Marqueses o a Tahití.

 

En Pitu trima constantment les veles, un bon trimatge és essencial perquè el barco corri més amb el mateix vent. També es cuida de reparacions diverses com per exemple la xarxa del trampolí. Comanda les maniobres diverses de veles i també té un lloc destacat a l’hora de cuinar, que s’alterna amb en Pep.

Tal com dèiem a la travessa del Atlàntic amb el Lucky, en Pep és el “chico de los recaos”, està aquí pel que convingui, pujar al pal, encavallar-se al botaló, ajudar en tasques de reparació, i evidentment, la cuina.

 

 I dit això és important destacar que tothom col·labora amb tothom. Som tres a bord i en una travessa tan llarga no pot ser d’altra manera.

El Peikea navega en aquests moments amb tota la vela major i el gènova atangonat amb retinguda a 8 nusos amb vents de 15 nusos d’E, SE. Avui hem tingut sol i el mar és molt menys mogut que els darrers dies. Estem contents perquè els alisis ens acompanyen però esperem que s’incrementin una mica més en les properes hores.

Avui hem tingut una petita avaria quan s’ha trencat el cap que subjectava l’assimètric amb el botaló. Hem fet una reparació de fortuna que provarem demà. L’assimètric és una vela important pels vents que podrem tenir els últims dies de la travessa i ha d’estar disponible.