24 Febrer 2.019 00:44:53S 90:18:36W

Peikea
Sun 24 Feb 2019 21:42

Estem escrivint aquest post al matí del dia 24 de Febrer, mentre estem navegant de Puerto Baquerizo (illa de Sant Cristobal)  a Puerto Ayora (illa de Santa Cruz), on recollirem a l’Helena i en Pep, que ens varen enviar aquesta foto ja embarcats a Barcelona. Demá sortirem de Puerto Ayora a descobrir una altra de les illes, Isabela, la mes verge de les illes grans de Galàpagos.

Tal com dèiem al darrer post, el primer que vàrem fer a Puerto Baquerizo va ser atendre l’equip de inspecció del port. Galápagos, per la seva excepcionalitat,  es un dels parcs naturals del mon mes estrictes, i els galapenys (30.000 habitants en total, que viuen bàsicament d’un turisme naturista) estan molt conscienciats de la importància de preservar el medi ambient i  evitar l’arribada de espècies animals ó vegetals invasores. La inspecció va ser un autèntic desembarcament  de funcionaris, com  mostren les fotos següents.

   

Hem dedicat aquets dies a descobrir l’illa, visitant el primer dia la costa prop de Puerto Baquerizo, a peu,  

       

El segon dia, varem visitar l’interior de l’illa amb un tour que ha organitzat el world arc, on vàrem veure el petit estany de El Junco, on van les fragates (ocell que apareixia  en els dibuixos animats de quan érem petits) a esbandir-se la sal de les seves incursions marines a pescar peix, i també vàrem visitar el centre de reproducció i cria de les tortugues de Sant Cristòbal ( cada illa té uns espècimens diferenciats).

 

Finalment, ahir vàrem visitar el fons submarí fent immersió a Kicker Rock, anomenat també “el leon durmiente” per la seva forma vista des de un angle determinat, on vàrem poder veure, entre altres animals, taurons martell i lleons marins pescant a mes de vint metres de fondària. La go-pro treia fum!!

       

Tot això, junt amb els vespres passejant i sopant a Puerto Baquerizo, un poble molt tranquil, fa que hàgim deixat l’illa de San Cristòbal amb recança, la veritat es que ha superat les expectatives i ha deixat el llistó molt alt a les altres dos illes on fondejarem, Isabela i Santa Cruz.