27 Febrer 2.019 00:57:54S 90:57:43W

Peikea
Thu 28 Feb 2019 01:46

Us escrivim aquest post navegant des de l’illa Isabela cap a l’illa de Santa Cruz. Després de l’arribada de l’Helena i en Pep i la seva ràpida aclimatació a bord, vàrem traslladar-nos a l’illa Isabela. En Pep va portar sort, i varem pescar per primera vegada amb la canya preparada per en Pitu, dos túnids petits, ideals de mida.

 
El fondeig es el mes tranquil i bonic dels que hem estat, ja que està allunyat del poble, i rodejat de esculls i manglars, molt ben protegit. Aixó ens ha permés relaxar-nos, nadar, i practicar padle surf, amb una gran varietat de nivells.

   

Ahir vam fer una excursió de 16 km a peu per visitar el volcà de Sierra Negra, i la seva impressionant “caldera” (espai immens que queda després del col.lapse del volcà) i que els entesos diuen que és la segona més gran del món pel que fa a quilòmetres quadrats d’extensió.

 

L’illa Isabela és la més verge de les illes grans de les Galàpagos. Fa més de cent quilòmetres de llargada i només hi ha un nucli habitat, Puerto Villamil, de 3.000 habitants.

La quantitat de fauna que veiem a cada moment no deixa d’impressionar-nos. Els lleons marins, pelícans, iguanes, flamencs, petits taurons, fins i tot algun pingüí estan a tot arreu.

    

Com pràcticament cada dia que no estem navegant, assistim al happy hour del worldarc, aquest cop en un xiringitu de platja idíl·lic a Puerto Villamil, “la casa rosada”

  

Mentre en Pep espera torn per estrenar la cuina avui en Pitu ens ha fet un arròs amb carn i bolets boníssim.

Avui falta just una setmana per començar el “gran salt” cap a les Illes Marqueses que formen part de la Polinèsia Francesa. Caldrà aquesta setmana que queda acabar de preparar el Peikea i sobretot fer les compres de queviures per afrontar les 3.000 milles nàutiques de la travessa.

Fa un moment hem connectat l’emissora d’ona curta per escoltar el final de la tornada del Madrid - Barça i hem aconseguit sintonitzar una emissora espanyola. Per sorpresa de tots sentim que el Barça guanya per 0-3 i es classifica per sisena vegada consecutiva per la final de la Copa del Rei.

Avui estarà més justificada que mai la cervesa del happy hour quan arribem a Puerto Ayora (Santa Cruz), on estarem fondejats una setmana.