30 Gener 2.019 09:35:28N 78:52:57W

Peikea
Wed 30 Jan 2019 02:58

Avui es el quart i darrer dia que estem a Guna Yala, San Blas.

Han estat quatre dies fantàstic, en un lloc que ha superat àmpliament les expectatives, li escau el qualificatiu de “paradís terrenal”. Algunes fotos per que us feu una idea:

 

Llàstima que el “congrés” guna ha prohibit la utilització de drons, amb el que no us podem oferir vistes aèries de les illes.

Es un lloc amb poc turisme ( quasi exclusivament local i nàutic). Els guna han aconseguit una amplia autonomia, no existeix el concepte de propietat, només el de us, nomes hi han construccions tradicionals i son molt gelosos en mantenir les seves tradicions. Això es respira per tot  Guna Yala, tan en els pobles com el que varem visitar en el post anterior com en el mar, amb les seves embarcacions.


Algunes d’aquestes embarcacions han passat per el Peikea oferint “molas”, uns bordats característics i  peix i marisc, que hem disfrutat gracies a les habilitats culinàries d’en Pitu.

Aquets dies ens han donat per fer una mica de tot: nadar, busseig, reposar ..... i estrenar el pàdel surf; en Pitu ha donat quatre indicacions a en Manel, que s’ha estrenat en aquesta modalitat.

 

També hem fet vida social; els de l'arc queden a l'hora del té (pero es foten rhum punch, vi i cervesses). 


I hem trobat en Jordi i la seva familia, del Daruma, que va fer també l'arc 2.016, com nosaltres. Ells feran també el Pacific, pero amb mes calma, i deixaran el Daruma a Tahití per seguir explorant la Polinesia l'any vinent.

Demà a les 4 de la matinada deixarem aquest paradís per anar a Shelter Bay Marina, al cantó de Colón, on prepararem el Peikea per passar el canal de Panamá el 3 de Febrer.