nog steeds Bequia

Outer Limits
Tue 5 Apr 2011 14:43
We liggen nog steeds op anker in Bequia.
Gisteren kennis gemaakt met Fred, Fred zeilt al 25 jaar in de Carieb
en had de wel wat leuke verhalen te vertellen.
 
Vanochtend zijn we omringd door een paar oude (bekende) megayachten....o.a.
De White cloud ......met zn helicopter die we net zagen vertrekken.
was vroeger het yacht van Bram van Leeuwen.
 
Bram stond bekend als een excentriekeling en was de laatste decennia van zijn leven (1980-2001) vooral beroemd door zijn jetset-leven in het zuiden van Spanje en aan boord van zijn jacht. Hij was eigenaar van een 60 meter lang jacht (de New Horizon L.) van werf Royal van Lent (Feadship), waarvan zelfs de luchtroosters van goud waren. De gasten gebruikten o.a. gouden tandenborstels. Aan het einde van de cruise kregen ze de tandenborstel als cadeau mee. Het personeel aan boord bestond uit jongemannen uit Zuidoost-Azië. Op een vraag waarom hij exclusief deze jongens in dienst nam antwoordde van Leeuwen dat zij de beste zijn om te dienen...
 
Nu heet het yacht White Cloud en is de eigenaar Craig McCaw, rijk geworden van mobiele telefoons....
 
Wij openen nog effe een blik soep met lepels van Ikea maar genieten denk ik niet minder hihihihhihihi...........
 
Groetjes allemaal !!