Weer terug in Port Louis

Outer Limits
Sun 6 Feb 2011 02:16
Na weer hele leuke tocht zijn we weer in Port Louis.
Net voor de ingang lag op anker Le Grand Bleu.
Een motorboot van 104 meter lang. Die zien we wel meer
maar deze is bijzonder....op denk nog een 74 ft zeilboot en een 67 ft motorboot ...eh yacht.
We hebben de security effe wakker geschud door er een rondje omheen te varen
en wat foto's te schieten.
 
Maandag is het hier feest want het is dan Indepence day.
Soort koninginnendag zeg maar.
 
Komende week wordt het poetsen en een kapper zoeken.
 
Groetjes allemaal !
 
 
 
 
Le Grand Bleu:

Features

Le Grand Bleu has a 74-foot sailboat and a 67-foot speedboat stored on her aft deck. She also makes room for a helicopter. The interior of Le Grande Bleu was designed by Terence Disdale. Le Grande Bleu has a crew of 50.

Owner

Le Grand Bleu was originally owned by John McCaw Jr., an American businessman and brother of Craig McCaw, the founder of McCaw Cellular and Clearwire. In 2002, Le Grande Bleu was sold to Russian billionaire and owner of Chelsea Football Club Roman Abramovich. In 2006, Roman Abramovich presented Le Grand Bleu as a gift to old friend Eugene Shvidler, an asset-management and one-time oil Russian billionaire who became an American citizen and is the present owner of the vessel.