Antigua Again

Outer Limits
Wed 8 Apr 2009 15:32
positie: 17:03:97N 61:53:02W

Maandag ben ik om 16.30 lokale tijd door de brug
van Simpson bay marina gegaan met als doel Jolly harbour Antigua.
Simspon bay is een mooie marina maar beetje duur voordeel
is wel dat alles binnen handbereik is en in in St Maarten kun je alles voor je boot kopen en dat is relatief weer wat goedkoper.
Na de brug liggen aardig wat boten op anker waaronder de Yara
de we hebben elkaar kunnen uitzwaaien en Poll heeft me nog even opgeroepen via de radio en we zullen elkaar hopelijk volgend jaar weer ergens ontmoeten. Ik had 90 mijl voor de boeg en het was aan de wind, windje 4, bijna volle maan en veel sterren.
Kortom mooie omstandigheden voor een solo nachttocht.
Er waren onderweg twee cruiseschepen met dezelfde bestemming dus dat was wel weer gezellig om me heen. Voor de rest was het zo rustig dat ik af en toe heb kunnen slapen. Door de eierwekker
wordt je dan weer wakker...even om je heen kijken...zeilen checken en verder slapen....leuk ritme hoor.
De laatste 25 mijl was iesje meer knokken tegen de wind maar rond
13.30 was ik in Jolly harbour. John en lori waren op de boot maar zagen mij niet binnen komen , toen ik langs liep en een liedje zong was waaaauuuw en tranen dus dat was een mooi welkom na een nachtje zeilen. Lori haar moeder, zus en vriend waren er ok en ik viel met mn neus in de boter want Lori haar moeder was jarig.
Dus John nodigde mij uit om s avonds mee uit eten te gaan.
Dus zaten we in Sheer en dat is een geweldig restaurant met een filmachtig decor dus helemaal goed. Langzaam ebte de vermoeiheid ook weg hhhihii. John en Lori hebben vanwege de familie een huisje gehuurd aan het strand dus kon ik nog even mee voor een afzakkertje, ongelofelijk wat een huis en wat een ruimte zelfs een prive zwembad kortom Joost gaat deze week nog even bezoek hhiih. Je hoeft geen zwembad te hebben als je maar vrienden hebt met een zwembad :)) John bracht mij daarna bij de haven dus ik had een geweldige haven. Vandaag begonnen met het bootje zoutvrij te maken, ingeschreven bij de haven, customs geregeld en een lokaal mobiel nummer gekocht waarbij het alweer een lucky day is
Double top up, 20 betalen 40 krijgen my lucky day.....

Leuk als je ergens komt en je kent de mensen en de weg..
ik ga eens even wat dingen regelen en daarna maar eens op het strand kijken misschien zijn er wel vrienden die een huisje hebben hahahahahh

Groetjes!

Monday i leave sint maarten late afternoon for solo night sail
to Antigua, there where friends very nice to see again.
Smiles en tears, i was lucky the invite me for birtday party.
and they have a nice beach house with swimming pool ;)
Nice welcome!!