Ed kijkt terug op de ARC

Outer Limits
Wed 31 Dec 2008 04:20

Oceaan verhaal, Ed schrijft;

 

Na een paar dagen geen wachten meer te draaien, zijn we vanuit St. Lucia vertrokken en in Beguia aangekomen. Het eerste eiland onder St. Vincent. Terugdenkend aan de ARC zijn er uitsluitend goede herinneringen wat we met een  top team hebben gepresteerd. Naast de ZES(zeilen-Eten-Slapen) wilde ik er toch nog ""GENIETEN"" aan toe voegen. Wat hebben we veel gezien! Veelal gebeurtenissen die niet zijn te  beschrijven. Tussen de Canaries en de Kaap Verden veel lichtgevende alg. Dit zijn beestjes die oplichten als je vaart. Zo ook het schouwspel van dolfijnen die 's nachts met hun rugvin de alg deden oplichten als duizenden kleine sterren. Zo trokken ze strepen door het water rondom de boot.

 

Zwemmen in bijna 30 graden water midden op de oceaan op de 40ste WL-graad. Toch wel eng als je later hoort dat een haai van 3 meter bij een ander schip de DUO GEN probeerde op te eten.

 

LUCHTEN, .........Hier wordt HET WEER gemaakt!, hoge,  donkere, lichte, grijze, van links en rechts kwamen  ze op ons  af. Soms was het de zg. SQUALL, soms alleen wat regen of wind.

 

In de haven is zo'n Squall een Hurricane, voor ons was het een gewone stevige NL bui.

 

Zo ook tijdens het douchen in de regen, waren we net ingezeept en stopte de regen voor het""af"" douchen. Dan maar de squall opzoeken!

 

Dan het vissen, ook zonder ervaring is het bijna onmogelijk om niets te vangen, er hebben in de koelkast van Joost, 3 goud Dorades gelegen. Deze hebben we heerlijk gegeten tijdens lunch of diner. ""Op de OCEAAN is dus altijd wel wat te doen. Dan staat het BB-licht op Rood  en SB weer op groen""

 

Zo hebben we weinig gelezen, maar wel veel zeilen gewisseld vanwege weinig wind. Ook bijna, tot twee keer toe, onze belangrijkste troef, de parasailor, moeten verliezen door de brekende val-lijnen.

 

We hebben het binnen " de tijd" gered!!!.  Overigens is de tijd een lastig middel, voor zo'n reis moet

een paar dagen meer of minder geen probleem zijn. 

 

Ik kan niet anders zeggen dat ik met Joost en Jo een prachtige tocht heb beleefd, die onvergetelijke indruk heeft gemaakt.

Zo ook de aankomst op St. Lucia Rodney Bay. Door gejuich en handgeklap, lokale muziek en fruitontvangst ,werd deze prestatie van deze tocht nogmaals onderstreept. 25 dagen Genieten op de Outer Limits, Joost, Jo bedankt voor de gesprekken-grappen,de prachtige overtocht en de team spirit.

 

 

 

Groetjes

 

Ed