Weymouth

Outer Limits
Mon 21 Jul 2008 17:26
Gisteren zijn we vertrokken uit Lymington.
We hadden schitterend weer en daardoor mooi zicht op de Isle of wight ( lymington is t/o isle of wight )
met een knoopje of 2 stroom tegen gingen we langs Alum bay
en the Needles. Alum bay zijn gekleurde rotsen waarbij je naar beneden kan lopen vervolgens terug kan met de lift en boven 3 pond pp mag afrekenen, je wordt erg vriendelijk de lift in geholpen...enjoy your trip....have a nice vieuw...weet ik dat goed he ;) Maar goed effe terug naar onze tocht, de Needles
hebben we 26 foto's van gemaakt. Eindelijk een bezeilde koers,
windje 4 tot nu toe..We kregen onze 2e stroomrace bij alban head
met 2 tot 3 knopen mee vlogen we er doorheen. Inmiddels was de wind aangetrokken tot 5 -6 en moesten we nog 15 mijl kruisen. Stroom tegen wind geeft pittige golven maar Brigitte is er nu wel aangewend.. het was dus weer een lekker stukje....

Maar de binnenkomst bij Weymouth was erg leuk. Mooi groot forth,lange kades met vissersboten en terassen.We moesten door een brug om bij de marina te komen maar we hadden de brug gemist van 6 uur dus moesten wachten tot 8 uur pm.
We lagen naast een Nederlands stel dat op terugreis was van een 1 jaar zeilen..de een gaat de ander....

Vandaag ( maandag 21 juli ) weer een klus dag want helaas was er weer wat ( 2 glazen ) water in de boeg. dus vandaag grof tekeer met de kitspuit en dat is bij joost dan ook gelijk zijn handen en gereedschap maar langzamerhand kan ik aardig kitten.
De preekstoel opnieuw gekit en vast gedraaid en de ankerbank volledig gedemonteerd en gemonteerd...ben morgen benieuwd als we de tuinslang erop zetten.

We koken regelmatig aan boord maar we liepen net langs een Mac
en er waren tijden dat ik niks anders at op maandag ,
dus vanavond is het menu ouderwets; Quaterpounder met franse frietjes......

Jullie ook eet smakelijk!