Atlanterhavet, dag 17

Rosea
Tom-Erik Larsen
Tue 9 Dec 2008 15:42
9. desember 2008 kl 1200 (sone +2)
 
Posisjon: 15:28.00N 41:42.00W
Distanse siste døgn: 115 n.m.
Været: NØ 5 knop, pent, varmt.
 
Hei, alle sammen!
 
I dag har vi hatt besøk!! Det varte ca i ett minutt, men for ungene og oss var det veldig kjekt å se andre folk etter snart tre uker med bare de vanlige ansiktene. "Profitten" av besøket, hvis man kan kalle det det?? var et spann med godteri for barna og en boks med muslinget til far! Vi ble kalt opp på vhf i dag tidlig av en båt som het Piccolo, med 7 voksne ombord. Og da de hørte vi hadde barn ombord ville de komme over med en godteripose!! Ungene ble jo kjempeglade, selv om de syntest nok det var litt skummelt å se en stor båt komme surfende i stor fart mot oss, sååååå nært!! Tror alle holdt pusten en liten stund, ja......
 
Men det gikk kjempebra!! og det var kjempehyggelig for alle med ett lite avbrekk!!
 
Akkurat nå motrer vi, med det lille vi har av diesel igjen. MEN...i ettermiddag og i kveld kommer det nok mere vind, sier meldingene. Så får vi håpe det stemmer. Vi har nå ca 1100 nm igjen til St.Lucia, og håper å være der før kontoret stenger neste fredag, men hvem vet.
 
I går ble det litt jobbing på meg og Tom Erik. Ikke noe dramatisk, men ca klokken 17 oppdaget vi at forseilet lå utover dekk og delvis i sjøen. "Ka i svarte", kom det fra skipperen med det samme. Men det viste seg at vi tross alt hadde vært heldige. Sjøen var rolig, det blåste ikke, og når skipperen endelig fant en sjakkel som passet, fikk vi begynt jobben med å ordnet med ett nytt feste mellom seil og fall. Så jeg sveivet skipperen til toppen av masten for å hente fallet, mens Hanna passet minstebarna og hjalp til med verktøy. Så festet Tom Erik fall (tau) og seil sammen med sjakkelen og så var det bare å sveive seilet opp! - og det gikk kjempebra, mye bedre egentlig enn vi hadde tenkt oss. Og vips, så var alt som vanlig igjen. Og det før det ble mørkt! Men, nå vil vi ikke ha noe mer jobb. Bare surfe siste biten inn til St.Lucia, helst før den 19. klokka 12.
 
Væet er upåklagelig fra en solslikkers synspunkt! ca 26 grader i vannet og skyfri himmel. Nå sitter ungene på badeplatformen og plasker med beina i vannet. Dere kan tro de koser seg!!
 
Ps: i dag er det nytt sengetøy!! Jippi!!
 
STOR PS: etter ar jeg egentlig var ferdig med å skrive her, så leste jeg alle mailene fra dere der hjemme og i Pisek!!! Dere er bare så utrolig flinke til å skrive til oss, og det er kjempeartig å høre fra dere!! Det er dagens høydepunkt når jeg leser opp alle mailene til ungene. Da koser vi oss skikkelig!!! Så bare fortsett, det er koselig å høre hva dere gjør på der hjemme. Skal prøve å svare på mailene så fort det byr seg anledning! Og til tante og Lene, dere få spørre om det er noen som sponser telefonregningen når den kommer. Fortsett å surfe!
Og norsken din, Monika er kjempebra!!! Selv om jeg av og til ler litt...men det er bare fordi du er så søt med norske din!!! ;-) Klemmer til alle!!
 
Over og ut for denne gang. Klem fra alle til alle. Susann.