Atlanterhavet dag 25

Rosea
Tom-Erik Larsen
Wed 17 Dec 2008 16:57
17. desember 2008 klokka 12.00 (sone + 4) ( så nå er vi fem timer etter norsk tid)
 
Hei igjen alle sammen.
 
Posisjon: 14:48.00N 55:03.00W
Distanse siste døgn: 86 nm
 
Regn, torden og lyn...ja det har vært det siste døgnet. Heldigvis har det ikke vært så mye vind, bare vind opptil 25 knop og den har vi prøvd å gjøre oss godt nytte av. Det tror jeg vi har klart. Men innimellom, i natt, var det vidstille, så da brukte vi noe av vår dyrbare diesel. Gikk 8 timer for motor på 1800 omdreininger. Gjorde ca 3-4 knop.
 
Ellers går dagene ombord som vanlig, med utrolig tålmodige barn. Men nå begynner det å "røyne på" både for store og små. Vi prøver å holde oss aktive med kortspill og sangleker og mya annet spennede. Nintendoen er flittig i bruk, så den er ett gode her ute.
 
Ellers så har noen lurt på om det har vært pga strømmangel at det ikke har kommet oppdateringer fra oss på loggboken. Men det har ikke noe med det å gjøre. Det er trolig noe med serveren i England. Men, vi har litt lite strøm også, så derfor har vi slått av kjøleskapet nå. Hadde egentlig ikke bruk for det, og det begynte å slå seg av selv pga lite strøm. Det var altså ikke noe gale med det, heldigvis!
 
Har begynt å se båter igjen og har til og med måttet vike for en! I går snakket vi med en svensk båt, kalt Kissmet. 4 voksne ombord, reiste fra Cap Verde for 14 dager siden og har også hatt lite vind. Vet at det er to andre ARC båter i området og i går lå vi ca 10 nm rett syd for den ene. Så, da er det kanskje håp om at vi ikke blir helt sist ;-) Nei, vi skulle ha kjøpt oss en spribom eller ett lettvindseil, men det er vel lett å være etterpåklok!
 
Konklusjon, vi har det bra, men gleder oss fortsatt enormt til landkjenning i St. Lucia!
 
klem fra 5 på Rosea.