Atlanterhavet, dag 11

Rosea
Tom-Erik Larsen
Wed 3 Dec 2008 14:36
3. des. 2008
 
Posisjon kl 1200(sone +1): 16:45.00N 30:20.00W
Distanse siste døgn: 105 n.m.
Været: ØNØ 12 knop, lettskyet.
 
Ja, så ligger vi her og dupper, da! Slik som hele resten av flåten, og lurer på om det blir jul i Karibien eller til havs....;-) Det blir vel en rå med det, tenker jeg, men vi kommer oss nesten ikke framover og har måttet bruke endel motor for i det hele tatt å bevege oss litt. Kjenner at det tar på å ligge slik uten å komme seg fremover. Har jo en avtale på W 40 N 15 med Good Mood og det spøker jo for om at vi klarer å komme oss dit før de har kostet avgårde. Vi gjør nå mellom 3 og 4,5 knopp - og det er jammen ikke mye. Man skulle i allefall ikke tro at det store Atlanterhavet var så flatt som det er her, men det er flatt!! Utrolig flatt...her hadde ikke selv de mest sjøsyke kjent antydning en gang.
 
Etter en påminnelse i går, fra Besta holder vi skole i dag. Har lest mye tidligere, men pga litt trøtte foreldre har det vært mindre skole. Men i dag, holder vi det gående, Hanna med synonymer og antonymer, og Sylve med r og lesetrening. Jeg synest de er flinke begge to.
 
I dag har vi gjort ett nytt innhogg i vårt berg av tomater og laget tomater med ristet brød og hvitløkssmør inni. Og satte det i ovnen i ca 20 min. Kan anbefales!!! Kjempegodt!! Så nå er det bare en 40 tomater igjen. ;-) I morgen må vi prøve å lage ketchup av noen av tomatene, så hvis noen har oppskrift på det, mottaes den med takk!! Ellers har vi nok proviantert ganske riktig. Har kanskje litt mye kjøtt, men det er bare greit. Da blir det som regel to varme måltider om dagen. I dag hadde vi de tre siste pizzaene sammen med tomatene og koset oss med de.
 
Tom Erik snakket i går med far hjemme og det var veldig kjekt å høre nytt hjemmefra. Må få høre mer om utviklinge på bilsalget og det nårafør! Spennende om det blir salg av parkveien.
 
Har fått masse mail fra de andre båtene rundt oss og alle er like fortvilet over lite vind. Men vi får håpe på litt mer de neste dagene. Det er meldt 15 - 20 knopp her vi er mer mindre lengre vest. Vi får se...Vi prøve å ta livet med ro og koser oss med barna. Skal hils så mye fra alle her. Klem fra 5.