Atlanterhavet, dag 7

Rosea
Tom-Erik Larsen
Sat 29 Nov 2008 13:24
29. nov. 2008 kl 1200 (sone +1).
 
Posisjon: 19:41.00N 023:02.00W
Distanse siste døgn: 120 n.m.
Distanse siden Las-Palmas: 685n.m.
Distanse siden Lavrion, Hellas: 3035 n.m.
Været: NØ 14-20 knop, pent og varmt. Vi har ikke termometer lenger men det er flere og 20 grader. Sjøtemperaturen har steget fra 17,9 i Las-Palmas til 22.0 grader her.
 
Hei!
Ungene koser seg fortsatt med film og nintendo ds. Ingeborg har også fått seg ds nå og får skikkelig god opplæring av storesøster og storebror. Sylve mistet sin ds i sjøen i Las Palmas, og har også fått seg ny. Noe har de betalt selv av de nye ds'ene, men litt har mamma og pappa spandert. Hanna får en ekstra julegave, så blir det likt for alle.
 
Hanna sitter akkurat nå på rommet sitt og spiller gitar og øver på julesanger, så det skal blir skikkelig julestemning i Karibien. Det er litt for mye bølger til å gjøre lekser, men nå ligger vi greit ann før juleferie i Karibien, så det gjør ikke noe om vi har noen dager fri nå. Lesing blir det innimellom uansett.
 
Vi har det bra, men gleder oss selvfølgelig til å komme fram. Tom Erik har i dag eksprimentert med seil og bom. Så nå er genoaen/forseilet festet til storseilbomen og vi økte farten med ca i knopp. Det utgjør vist, i følge eksperten, 4 døgn seilas på hele strekningen over fra Las Palmas.Så her er det bare å prøve å holde farten oppe, så kanskje vi når igjen Madonna som raser avgårde forran oss. ;-)
 
I morgen har vi vært ute en uke og skal ta fram "posen" for uke 2. Hva som er nedi den er veldig spennende, for både voksne og barn. Der er nok litt julepynt og andre juleforberdende saker som vil vekke stor glede for mange ombord. Hilser til alle der hjemme som vi er så glade i!!
 
Susann og compani.