Fw: Atlanterhavet, dag 21

Rosea
Tom-Erik Larsen
Mon 15 Dec 2008 12:05
 
----- Original Message -----
From: S/Y Rosea
Sent: Saturday, December 13, 2008 5:08 PM
Subject: Atlanterhavet, dag 21

13. desember 2008 kl 1200 (sone+3)
 
Posisjon: 15:13.00N 48:54.00W
Distanse siste døgn: 90 n.m.
 
Hei igjen!
 
Hørte at den siste jeg sendte til loggboken ikke kom fram, så da er det bare å prøve på nytt.
 
Vi har det bra her ute, spiller kort (uno) gjør skole, øver på julesanger og spiser, sover og våker. Det siste begynner å tappe krefter, så det skal bli fint å komme fram. Vi lurer hele tiden på hva det er som gjør at alle seiler fra oss, men finner ingen god forklaring. Vi velger vel kanskje komfort forran krenging og stor fart, mye pga bekkenet mitt som er ganske betent nå. Jeg vet ikke.
 
Har ikke sett en båt på mange dager nå, så det er stort sett den samme uttsikten; blå himmel (noen skyer innimellom - og det like vi ikke), blått hav, blå myr, blåfjell (på tv), blåkuler (på alles hofter, der alle kanter treffer når båtn beveger seg), blå øyne og blåe sofaputer.....stort sett blått, ja. Sylve har til og med blå julelenke på rommet sitt.
 
Første norske båt er vel snart framme. Selv regner vi med å komme fram fredag eller lørdag neste uke, altså om mindre enn en uke, så vidt. Og til dere som lurer på hvilket kontor som stenger, så er det regattakontoret til ARC og de som kommer inn etter den til blir automatisk ute av konkurranse. For vår del, er det stor sansynlighet for at det skjer, men det spiller ingen rolle. (ok, da...Litt kipt er det, men,men...) Vi får vel fohåpentligvis med oss premiutdelinge, hvis vi ikke sover ut, da.
 
Så blir det å forberede seg til den 8 nm lange "overfarten" til Bequia på tirsdag for å feire jul der! Heldigvis gjort på noen timer! he,he.... kanskje vi kommer først dit! ;-) Feire jul der og så reise til St. Vincent for å ta imot Besta og Besten den 28. Dere skal vite at det er noen som gleder seg enormt!
 
Akkurat nå er det 699 nm igjen til mål, så det kryper nedover. Sakte, men sikkert. Styrer mer syd i dag, det er meldt litt mer vind syn for 15 graderne, så vi får prøve å komme oss dit. Er nå på N15.12.460. 
 
Trodde i dag at kjøleskapet også streiket, men med ett par trykk på knapper og noe skjenning, turte det sikkert ikke annet enn å starte opp igjen. Synest det holder at vi må skifte ovn, men det synger vel sikkert på siste verset kjøleskapet også. Men jeg synest at det kan holde seg i gang fram til St. Lucia iallefall.
 
Vi har vært heldige så langt, ingen store ting som har gått i stykker. Men vi har litt lite disel igjen, men det er vel slik man kan forvente seg, når det ikke er vind. Sparer de siste dråpene nå til vi skal legge til kai, men rekner med at når vi kommer dit, da er det tomt!!
 
Skal hlise så mye fra barna og Tom Erik. Klemmer fra alle. Susann