Fw: Atlanterhavet, dag 19

Rosea
Tom-Erik Larsen
Mon 15 Dec 2008 12:05
 
----- Original Message -----
From: S/Y Rosea
Sent: Thursday, December 11, 2008 4:11 PM
Subject: Atlanterhavet, dag 19

11. desember 2008 kl 1200 ( sone +3)(4 timer etter norsk tid)
 
Posisjon: 15:38.00N 45:40.00W
Været: ØNØ 15-20 knop, pent.
Distanse siste døgn: 112 n.m.
I dag har vi utseilt 2000 n.m. siden Las Palmas.
 
Hei og hopp!!
 
ja, hopp i havet - nå suser vi avgårde i "full" fart. Hele 6 knop gjennomsnittsfart viser gps nå. Det er ikke så værst. 895 nm igjen til St.Lucia, og håper å rekke det før fredag. Det er i teorien mulig om vi fortsetter i dette tempoet. En del skyer og regn i natt, men ingen ordentlige squalls. Heldigvis. I dag ble det ikke Blåfjell, da vi har litt lite strøm, så får vi se i morgen. Sola skinner iallefall, så den lader og det gjør også vindagregatet.
 
Fikk epost fra ARC i dag, en båt mente å ha hørt fra Fragipani snakke med ett kommersielt skip i går midt på dagen, så det hørest jo lovende ut. Og nå skal vi andre forsøke å kalle de opp på vhf iallefall det neste døgnet med jamne mellomrom. Jeg håper at det bare er pcen eller telefonen som har streiket. (Fragipani har ikke meld posisjon siden den 30/11 og har vært "savnet" siden)
 
Det har ikke skjedd så mye det siste døgnet, bare småting. Gasskomfyren (ovndelen) takket for seg i går og det ene blusset, så nå blir det sikkert ny gassovn i Karibien. Håper vi får tak i det ganske kjapt eller så spøker det for pepperkakene vi skal steke. Kjøpte ferdig deig på Ikea! ;-) Blir knekkebrød og grøt noen dager nå, men det går sikkert bra det og. Hanna laget chessedillas i dag, kjempegodt. Hun er en mester til det! Skinka vi kjøpte i Las Palmas har vi begynt på nå og den var kjempegod!
 
Ungene begynner å bli litt lei nå, og det forstår jeg. Hanna er tom for lesestoff og Sylve også snart, så hvis noen har noen spennende bøker å avse for en periode, hadde det vært kjempefint om de kunne låne noen. Kanskje Besta og Besten kan ta de med seg nedover når de kommer? ;-)
 
Det var alt fori dag! Hilsen Susann og compani Rosea.