Atlanterhavet, dag 13

Rosea
Tom-Erik Larsen
Fri 5 Dec 2008 13:54
5. desember 2008
 
Posisjon kl 1200 (sone +2, så nå er vi 3 timer etter norsk tid): 16:14.00N 34:27.00W
Været: NØ 8-15 knop, pent.
Distanse siste døgn: 105 n.m.
 
Hei og hå til alle dere der hjemme som følger oss!
 
Nå har vi heldigvis litt mer vind og vi føler at vi koster avgårde med hele 6 knop!!! ;-) av og til oppe i 7-8 !!! I morgen får vi ett lite område 60 nm nord for oss med 20-30 knoppsvind, så vi håper at vi får litt av den vinden selv om vi ligger litt lengre sør. Det er også meldt om mange små områder med mindre enn 5 knops vind også, så det er veldig varierende vindforhold.
Har hatt litt mer vind innimellom, når det har gått svarte skyer ett stykke forran oss, men heldigvis ikke opplevd sqalls.
 
Ungene har begynt å pynte til jul, Molla, så det kom godt med det du sendte. Skal ta bilder så dere får se. Appropo bilder, Tom Erik har tatt skjegget og barten, så nå ser han ut som en tenåring igjen! Neida, bare tuller, han ble fin og nå har jeg husket å ta bilde også, slik at dere får se når vi kommer fram. Litt kjekkere med susser og slikt også når det ikke er en hel bustebart i veien! ;-)
 
Jeg vet at noen av dere følger oss på Google earth, og har sett at det er en båt som er ute av kurs. Dette er fordi den har hatt mastehavari og er på vei til Azorene med nødrigg. Alt bra med folket, men de har litt lite diesel, så vi håper de kommer seg helt fram for egen hjelp. I tillegg er det en båt som ikke har sendt inn posisjoner de siste dagene, så vi er litt spent på hvordan det går med de. Vi vet godt hvilken båt det er, for den lå på samme kai som oss i Las Palmas. Et tyskt ektepar i 40 åra. La oss håpe at det bare er telefonen som har sviktet!
 
Selv føler vi at vi har det trygt og godt ombord, så dere trenger ikke engste dere. Vi har vært heldig med været og selv om det har vært lite vind, så har vi koset oss masse. Dere får huske på at vi er ikke med i racer klassen, men klassen for hobbyseilere på turistklasse...;-) alt foregår rolig og vi har hverken spinnakere som kan gå i sjøen m.m. så dette går bra!
 
Og under dekk går livet sin vante gang, med frokost, lunch og middag som de store happeningene ombord. Nå er vi forresten snart tom for kjøtt, så da er det over på bacon, skinke og pølser. Har fortsatt en 30-40 tomat igjen, så er det noen som har oppskrift på ketchup, så blir vi glade for å få den. Må spise de, de neste to-tre dagene, så er de for gamle.  Fisk har vi ikke fått. Bare en liten en.
 
Skal hils fra alle. Susann.