Dag 14

QuietPlace
Jan Innstø
Mon 6 May 2013 13:56
028:55.00N 036:55.00W
 
Hei.
Det her er helt utrolig, overhodet ingen vind. har gått på motor i to døgn nå, og nå er jeg i det området der det etter vindkartet skulle være mye vind. Om to dager sier prognosene nesten ingen vind. Ellers takk det er det jeg har nå. Jeg må jo ha navigert feil og havna i Stillehavet. Det er bare det at jeg kan ikke huske at jeg gikk gjennom Panamakanalen. Den burde jeg ha lagt merke til. For å spare på dieselen så går det nesten ikke fremmover. Jeg er vel fremme en gang ut på høsten. Rekker akkurat å skifte til vinterdekk før snøen kommer. Så en skilpadde i sta som skummet forbi. Har nesten glømt hva seilene brukes til. De har det vel på samme måte de andre norske båtene jeg har kontakt med. Det er bare det at de skal til Azorene og det er mye kortere en til Kanariøyene som jeg skal. Verbena har 1000NM kortere(fra Bermuda til Azorene) og Paquita har 400NM kortere.(fra BVI til Azorene) Jeg må ,hvis det blir mye stille på resten av turen ,spare mye på dieselen (holde lavt turtall) for at den skal rekke frem til Kanariøyene. Hvis den rekker.
Trur det var Eva som spurte om det er kjedelig. Ja, når det ikke er vind er det veldig kjedelig. Skulle en stå tom for bensin på en øde landeveg hundre mil fra folk, ville det også ha vært kjedelig.
Det spiller ingen rolle hvilken retning vinden har, bare det blåser, Ingen problem å seile på uansett hvilken retning vinden kommer fra.  Men; “Hvem kan segla forutan vind” inte jag.
Eller så driver jeg og fikser småting ombord. Det er veldig viktig å ha noe å sysle med. Drikker kaffe. Nå har jeg snart bare ett glass  med pulverkaffe igjen . Går jeg tom for kaffe, ja da blir det bråk.
Kan noen sende meg Mail adressen til  Heitmann marine (forhandler av Jeanneau) Se om email adressen til en som heter Anders (jobber der) også finnes på hjemmesiden deres.
 
 
Hilsen Jan