Første døgn

QuietPlace
Jan Innstø
Wed 28 Nov 2012 12:13
  27:13.426N 18:29.27W
 
Vi startet ut fra hjemmehavna før 24 timer siden. Etter et par dager forsinkelser pga. lavtrykk med mye vind var vi forberedt på grov gammel sjø. Vi sjøsikret båten det beste vi kunne ,tok sjøsyketabletter og la med godt mot ut fra Porto Mogan i strålende sol. På brygga stod våre gode venner og vinket med fanfarer og lykkeønskninger for turen.
Vi fikk som forventet...Grov sjø og vind opp i kuling styrke. Båten taklet dette greit og manskapet likeså. Forholdene ombord gav ikke mulighet for annet enn enkle måltider. Vi prøvde oss(Eva og Kristin ) i byssa med forberedelse av et varmt måltid, men gav opp og endte med frokostblanding til middag. Fortsatt må vi belage oss på noe urolig vær før vi forhåpentligvis når pasaten og mer stabile vinder. Båten klarer seg godt. Noen små tekniske feil, men ikke av stor betydning. Den elektriske vinsjen ser ut til å ha tatt kveld, men vi har nok av rå muskelkraft.
Nå legger vi litt mer sydlig kurs i håp om å få pakka bort seilklærne. Ellers er alt vel ombord. Litt rot i skap og skuffer etter den heftige bølgedansen i natt.