Telt tur over atlanteren !

QuietPlace
Jan Innstø
Wed 12 Dec 2012 20:10
17:03.00N 51:49.450W
 
Telt tur over atlanteren ??? For de som måtte tro at kryssning av Atlanteren bare er solbading på dekk, lange slakke dønninger, late dager og solnedganger må jeg herved meddele; Dere tar feil ! Vi har vært så glad for cockpitt teltet som under hele turen har beskyttet oss for kraftig vind, voldsomme regnskurer og gitt behagelige forhold om nettene. Selv om gradestokken viser mange og tjue grader er det rått og kjølig om nettene. Dagene begynner nå å nå karibiske temperaturer opp mot 30 gr. 29 i vannet. Det er for høy sjø til at vi våger oss over skutesiden, men vi dusjer i saltvann fra dekkspylepumpa. Vi har for lengst tømt vanntankene så nå blir både kropp og hårvask foretatt med sjøvann. Vi har plenty av drikkevann ombord og watermakeren produserer til oppvask og kaffevann. Noe begrensning her også da all ekstra luksus krever strøm. Dette har også fått konsekvenser for kjøleboksen som slår seg av når spenningen blir for lav. Vi har fått erfart hvilke matvarer som klarer seg best. 20 egg gikk over rekka i dag pga. brist i egga og da varer de ikke lenge i varmen. Ellers har vi godt med mat , og lager gode måltider hver dag. Vi baker brød annen hver dag . Det er ikke bare matvarer som ikke tålerfuktighet og varme. Fikk erfare at strikkepinner i tre knekker. Dette medfører store forsinkelser på planlagte julegaver.
Ellers skjer det ikke så mye nytt. Høye bølger opp mot 10 m fra bunn til topp i dag. Litt ustabile vindforhold som krever tilpasning av seilføring.  Vi har det fint ombord men begynner å se frem til å nå land om 3-4 dager. 550 nm igjen !
Kveldene er utrolig lange da mørket kommer kl. 18 og da er det SVART.
Kjempehyggelig med kommentarer. Hadde vært ok. om dere også sier litt om det som skjer der hjemme. Feks. store nyhetsbegivenheter, snøforhold etc. 
Nils i Karibien: Hvis du leser dette ringer vi deg når vi får telefondekning.