Dag 11

QuietPlace
Jan Innstø
Fri 3 May 2013 18:15
028:29.00N 043:51.00W
 
Hei,
I natt og i dag har det vært seiling hele tiden 6-9mps og da gjør jeg god fart. mellom 7 og 9 kts hele tiden. Gjør 170-180nm i døgnet.
Været er overskyet men ganske varmt, 27grader . Har ikke sett båter på flere dager inntil i dag. Pga av drivstoffprisene går de på redusert kraft, og dermed såvidt fortere en vi som seiler. Derfor ligger de jo på siden av meg i timesvis før de blir sakte borte. Det er jo litt hyggelig også.
Dag, tusen takk for regnestykket. Da går jeg jo motoren veldig billig på det turtallet. Drar jeg av litt til, begynner vel motoren å produsere fuel.
Eller har jeg tatt frem bassen og gitaren. Kobla bassen (en accustic fretless) til forsterkeren. Så nå øver jeg og bråker så flyvefisken flyr omveier rundt båten. De har i hverfall slutta å havne på dekk. Så håper vi kan gjennoppta den jazzkvartetten vi starta før vi dro for et halvt år siden.
Jeg har bare noen få nautiske igjen til å være halvvegs. Jeg har jo seila mye lengere en halvparten siden jeg måtte så langt nord for å finne medvind og medstrøm (golfstrømmen).
Båten er så nedsalta at jeg kunne ha solgt salt i Mogan med fortjeneste. Ønsker en liten regnbyge (ikke de med grillmuligheter) som kunne hjulpet  meg litt med vedlikeholdsarbeidet. Det er nå så lommert ute at det ønsket kan fort bli oppfyllt. Mens jeg skriver begynner radaren å vise gule flekker over alt. Det er tegn på høy fuktighet og byger.
Det blir vel litt rock and roll snart
Takk for alle hyggelige kommentarer.
Mer i morgen
 
Hilsen Jan