Frisk seilas i Atlanteren

QuietPlace
Jan Innstø
Sat 1 Dec 2012 13:40
  23:16.17N 24:30.25W
 
Vi raser fortsatt avgårde i frisk vind 13sm. og høy sjø. Båt og manskap takler det bra, men begynner å lengte etter roligere forhold. Når nattmørket kommer blåser det opp og uberegnelige squall`s kommer med tette mellomrom gjennom natta. Gutta henter inn båten fint når autopiloten ikke takler de skiftende vindene. Situasjonen fører med seg mye lyd og ubehagelige bevegelser i båten. Fruene ombord kryper ned salongen og blir tilkallt hvis situasjonen tilsier det. Men vi begynner å forstå at dette ikke er farlig og klarer etterhvert å få noen timer søvn i løpet av natta. Gutta sover på benken ute slik forholdene er nå. Damene har lovet å ta sin del av nattarbeidet når nettene  blir roligere.
I dag har vi erfart at det er en utfordring å oppbevare frukt og grønnsaker ombord.Så i dag får det bli bananer til alle måltider. Ellers er vi alle med godt mot. Vi har et fantastisk mannskap som oppmuntrer og bidrar på  fantastisk vis. Vi spiser fortsatt måltider fra de blå plastkoppene, men utrolig hvor mye godt som kan rotes sammen og spises med skje.
Vi ser av nedlastende grib filer fra satelitt at vi nok må belage oss på denne vinden et par dager til. Deretter håper vi at pasaten vil bli mere stabil. Men vi får masse erfaring, og sikkert et annet syn på hva som er tålelig vær etter dette. Bølgehøyden anslås nå til å være signifikanth.5m dvs.10 fra bunn til topp. Men...i dag skinner sola, og vi har tatt på shorts. Og vi vet vi for hver time er nærmere målet.
Og så har vi laget adventskalender. Nå dingler det små pakker i julepapir i ei snor i salongen så er vi spente når vi åpner den første i dag. Ellers går tankene til dere der hjemme i kulda, og håper alt er vel med dere. Her er alt vel med oss alle fire. 
Og så kommer Eva og vil legge til : Advarsel til alle som seiler i vårt kjølvann og måtte komme over en lyseblå Tupperware boks, ligg for all del langt unna!! det er Kristins udetonerte pølsegryte fra ifjor som ble funnet innerst i et skap....
Hvis mine sønner skulle komme til å lese dette, –husk å sett varmekablene på 3 i underetg.)