Dag 8

QuietPlace
Jan Innstø
Tue 30 Apr 2013 19:22
027:36.28N 051:23.00W
 
Hei Folkens.
Da har jeg vært over en uke til sjøs. Det har gått veldig greit.Sloss de første dagene med motvind og av og til høy sjø. Noen få tekniske problemer.
Jeg har en lekkasje mellom “underskrog og overskrog” som gjør at jeg må lense hele tiden. Jeg har fått tetta sånn midlertidig noe.
Jeg ringte Heitmann, firmaet som solgte oss båten, de skulle ordne opp (sa de) når jeg kom til Mogan. Så nå er jeg kommet inn i lensenes tid. Jeg seiler lens
Lenser båten
Og slår lens på do.
Været er perfekt. 8-10 mps moderat sjø og 28 grader i lufta. Holder ca 7.5 kts i gjennomsnitt dvs 180nm i døgnet. Det er nesten like langt som Gardermoen –Trondheim  pr døgn.
Ser på plotteren at jeg har 1890nm til Mogan.  11-12 døgn kanskje.
Den Norske båten Paquita som vi/jeg har kontakt med er nå 1500nm fra Azorene, som de skal til. De har nå lite vind og det går sakte.
Verbena får jeg ikke kontakt med. Kristin kunne du se på bloggen til All-linn om de fremdele skal møte Verbena ute i atlanteren.
Det er vanskelig  med bare seiling å produsere nok strøm til å holde kjøleboksen gående. Da måtte jeg ha startet motoren for å lade. Det har jeg valgt bort, både med hensyn til dieselbeholdningen som jeg kan komme til å trenge senere, og støy. Så nå får jeg bare håpe at pølser og ost tåler et litt varmere miljø.
 
 
Tilbake i morgen
Hilsen Jan