Dag 18

QuietPlace
Jan Innstø
Fri 10 May 2013 16:05
028:48.00N 027:40.00W
 
Hei igjen.
Våkna i natt klokken halv to med at båten rista og motoren stoppa. Forstod med en gang hva det var, noe var kommet i propellen. Og det var det til gangs. Et svært garn av grove dimensjoner hang 20-30m etter båten, så helt jævlig ut. Det var ikke annet å gjøre enn å begynne å kutte. Klarte med båtshaken å få tak i lit og litt av garnet og etter en time var mesteparten kutta løs, det hang bare to grove pølser fra propellen et par meter etter båten. Det var jo mørkt som i ei katteræv, så noe dykking for å skjære løs fra propellen måtte jeg vente med til lyset kom.
Heisa gennakeren og gikk å la meg.
Klokka halv seks stod jeg opp. Tok på meg dykker utstyret med fulle flasker, hoppa i sjøen, holdt føttene rundt roret så jeg ikke drifta fra båten  og begynte å skjære.  Etter ca 20 minutter var jeg ferdig. Men det som var usikkerheten, var jo om propellen og eller akslingen hadde tatt skade slik at jeg fikk vibrasjoner. Men heldigvis ikke, alt virket perfekt.
Jeg ble jo hefta litt av dette her ,så jeg ligger litt etter ruta.
Ellers fint vær og lite vind. Det er også som  det meldes om de neste tre dagene., så det betyr motorseiling. Får en knop mer med seilene ute, og så blir båten mer stabil.
i skrivende stund har jeg 620 nautiske til Porto Mogan.
 
Hilsen Jan