Guernsey - Eng.kanal

Vaares
Tue 1 Sep 2015 20:54


JPEG image


Våknet tidlig idag til oppholdsvær, og det var deilig etter flere gråværs/uværsdager. Vi la fra kai først kl 12.45 etter å ha fylt diesel og ordnet med avtale for nye deler som vi skal få seinere i uke i La Rochelle. Dagsetappen blei 44 nm og mye motor, da vi hadde vinden omtrent midt imot hele tiden. ( omtrent 6,5 m/s) MEN vi hadde veldig med medstrøm ..opptil 6,4 knop !!, så da gikk det fort . Spesielt med disse store tidevannforskjellene , og her er det ca 9,2 m , så her i St Peter Port måtte vi ligge fortøyd ute , og vente på høyvann slik at vi kunne over " the sill "(stengselet/demningen) og inn til byen. Fascinerende opplevelse👍😊 Ny erfaring idag blei de sterke sjøstrømmene - max vi kan oppleve iflg.tabellene. Vi har vært igjennom de før på turen, men sterkest idag, og da "hopper og danser" alt ombord. Imorgen blir det spennende med litt byvandring og bli litt bedre kjent med øya
Guernsey😊

Sendt fra min iPhone