Seillasen videre mot Kapp Verde....

Vaares
Fri 13 Nov 2015 15:28

Etter en flott start for oss om søndagen, observerte vi bare etter noen timer at genakerseilet var ødelagt og vi måtte bare ta det ned dessverre. Av startende båter er vi 4 norske, av totalt 64,  som skal via Kapp Verde.  Vinden har vært stabil fra nord,nordøst og gitt oss fin framdrift de første dagene. Men allerede onsdag spaknet vinden mer og mer, og da savnet vi genakeren som nok ville gitt oss en knop eller to i tillegg, men vi nærmer oss jo målet J

Her ute på storhavet tar det ikke lange tiden før vi ikke ser en eneste båt, bare hav i alle retninger.  Og når man sitter på vakt nattestid får en tid til å filosofere over mangt og mye under stjernehimmelen, bølgebruset, morilden i hekkbølgene som er som et fyrverkeri og nattetemp.på 25 gr.  Sjøtempen stiger for hver dag, og i dag måler vi 26 gr og dagtemp på 30 gr.

Fantastisk har det vært å få besøk av delfinflokkene som følger båten i timesvis og holder et skikkelig show for oss J Og de ser absolutt ut til å like å ha publikum og vise seg fram …..der de svømmer helt inntil båtsiden, under og fram igjen for så å ta skikkelig hopp og snu seg i luften og plasker ned.  En og annen havskilpadde passerer oss også, og stimer av flyvefisk i mengdevis spretter opp av sjøen, og flyr bortover havflata.

Livet/døgnet ellers om bord deles inn i vakter to og to à 4 timer, og høydepunkt på dagen bli  fellesmiddagen på e.m.

I skrivende stund, fredag 13/11 f.m., viser loggen at vi har vi 135 nm igjen til delmålet Kapp Verde, og har tilbakelagt 793 nm.

Som tidligere nevnt er båten utstyrt med GPS-tracker , som gjør at den kan følges til enhver tid på enten www.worldcruising.com/arc eller på www.ybtracking.com

Så da satser vi på å komme fram til São Vicente og havna Mindelo i løpet av lørdagen J