Nærmer seg mållinjen.

Vaares
Mon 30 Nov 2015 13:22

God morgen til dere alle!

Ja nå nærmer det seg veldig posisjonen akkurat nå er : 14 28 06 N  og 59 17 08 W ca. 100 NM igjen.

Ja hvordan begynte egentlig dette. Jo vi var på hytten på Bortelid i sammen med Tove og Hartvig, da praten kom inn på seiling.

Da sier Tove: At ikke du tar båten og drar til Karibien? Jeg tenker meg litt om før jeg svarer, blir du med Hartvig, ja svarer han umiddelbart og da var det i gang. Jeg undertegnede Kåre Jan tok noen ringerunder, før jeg lagde et lite skriv om hva dette ville gå ut på, som ble sendt ut til dem aller nærmeste og plutselig var listen full. Men jeg måtte jo få lov av mor, hun eier tross alt halvdelen av Vaares. Men det var helt greit.  

Så begynte jeg forberedelsene med alt av utstyr som måtte til, og ikke minst sikkerhetsutstyr, for det var ARC+ vi ville seile, den som starter i Las Palmas og går via Cape Verde for så å lande på Saint Lucia i Karibien. Så får vi heller komme tilbake til hjemreise senere.

Dem som takket ja til og bli med på turen var min gode venn Hartvig Asperøy, som har vært med meg en gang tidligere (2007) han er en erfaren seiler, kokk og ikke minst har seilt mange år til sjøss som Kaptein. Så takket også Reidar Nyhaven som også er en meget erfaren sjømann ja. Men på grunn av helseproblemer, måtte han reise hjem fra Las Palmas, hadde da vært med fra Lillesand.

Så ble Arve Becher som er svoger til Hartvig spurt og takket ja. Han er Kokk av yrke men har seilt til sjøss men ikke på seilbåt, men han tok utfordringen på strak arm og har hatt sine vakter som oss andre.

Så kom spørsmålet til Øystein Børressen som har vært mannskap på mine andre båter opp igjennom årene. Blant annet så var han med og hentet min første  seilbåt i Oslo høsten 1981, så da var da seilingen startet. Øystein har mye erfaring, så han ble også satt som ansvarshavende på det ene skiftet.

Så var jeg blitt kjent med to stykker med navn Anne Tove og Roald Rysstad fra Grendi. Dem stusset en del med en gang, men sa ja at dette måtte jo bli en opplevelse som ikke så mange hadde der oppe i Dalen. Dem hadde jo null seil erfaring, men dem har gått sine vakter som andre.

Når det gjelder vaktene så har Skipper valgt først, det ble 08-12 og 20- 24 så vi er fire timer på og 8 timer fri.

Hartvig tok den såkalte hundevaka som er fra 00-04 og 12-16.  Så da var det Øystein som fikk 04-08 og 16-20.  Dem andre tre har da blitt med oss.

Dem har gått 6 dager med hver av oss så vi har rullert alt sammen.

Men alle har gjort en enorm fin innsats, så det var moro at vi fikk en fin 3. plass fra Las Palmas til Cape Verde.

Så får vi ta resten i neste brev.

Kåre Jan