Midtveis i Atlanteren......

Vaares
Tue 24 Nov 2015 17:14

Tirsdag 24.11.15­_ Dag 7_kl. 12.00 _Båtpos. 16gr47min155N 043gr05min457W

 

Ja, nå måtte jeg skrive litt igjen, sist gang 19/11, for i fm viser loggen at vi er halvveis i etappen over Atlanteren – nå er vi midt imellom Afrika og Sør-Amerika.

Halvveis blei passert i dag kl. 1o.11.54, da loggen viste at det var 1058 nm igjen til målet og at båten har seilt 1058 nm.  Og hvordan har så dagene gått ?..Jo, vi har hatt stabil vind fra nordøst som pusher oss til målet ,  på det jamne 10-11m/s.  Sjøen varierer i løpet av døgnet og har gitt oss max. gj.sn.fart på 7,95knop/t i døgnet til min. gj.sn.fart på 6,66 knop/t…og det er vi kjempefornøyd med (smilefjes).

Utrolig morro er det med  surfebølgene som kommer innimellom og gir oss fart på over 18 knop.  Ellers var det en nedtur i går at genakerseilet revnet og lar seg ikke reperarere  ombord….og i dag røk spreebommen rett av, så da får vi klarer oss med de to seilene vi har igjen.   Men dersom tilbakemeldingene vi får fra ARC-officen, en gang i døgnet stemmer , ligger vi godt ann pr d.d. (smilefjes).

Klokka er stilt tilbake og i dag ligger vi 3 timer etter dere hjemme, og i morgen stiller vi nok enda en time tilbake…..så vestover går det.

Lufttempen er bare nydelig og sjøen holder ca 27gr. så halveisbadet blei tatt i sjøvann fra slangen på dekk i fm -  før en bitteliten fellesskål!

Dessuten har vi i dag også fullmåne som lyser behagelig opp hele natten, men fortsatt ingen klare soloppganger og solnedganger å se,  fordi der  alltid er et skydekke i horisonten.

Høydepunkt er fortsatt fellesmiddag om em, og vi hadde et kjempemåltid med Bacalao, på klippfisk fra Norge, kjøpt i Las Palmas, og som vi fortsatt har  igjen av – fiskehandleren var veldig fornøyd med å få solgt 5-6 kg ….var nok ikke hver dag han fikk solgt det (smilefjes)

Ellers er det jo nå begynt å bli veldig spennende å få de andre båtposisjonene en gang i døgnet fra ARC-officen, slik at vi får greie på hvordan vi ligger ann i løypa her ute på storhavet.  Livet for øvrig å se her ute er masse av flyvefisk og en og annen sjøfugl.

Da krysser vi fingrene for at de resterende milene går like bra som de tilbakelagte !   

Anne Tove (smilefjes)