logo S/Y KO-KO
Date: 21 Feb 2012 18:10:00
Title: Morgentur.

Jeg har kommet inn i en fin rutine med morgentur.
Først en kaffe og så på med joggesko.
Det er viktig å komme seg avgårde før sola blir for varm - fin start er før 08.30.
Turen går rett ut av marina`n, over veien og så opp i åsen.
Et rolig og stille villastrøk med flotte hus og store haver. Mye å se på og en utrolig utsikt over Rodney Bay og Atlanterhavet.
Det er et øredøvende fuglekvittrer. Jeg kjenner igjen lyden til "Blackbird" (svarttrost). Den er helt svart, nesten blank og har hvite ringer rundt øynene.
Den er ikke helt lik den vi har hjemme som har gul ring rundt øynene.
Kuhegre tripper forsiktig ved siden av kuene som går og beiter. De utsøter innimelleom et forsiktig "ark" og plukker innsekter av kuhovene.
Duene kurrer fornøyd, de er brune og ligner mer på Tyrkerdue.
Ellers er "Hummingbirds" (kolibri) flittige. De står stille i luften, suger nectar med det lange nebbet sitt og flyr raskt videre til neste blomst.
Fargene på kolibriene er blågrønne og i solen ser det nesten ut som om det er vevet inn sølvtråder. De er vakre og fasinerende.
Farger er det mye av her. Husene er i mintgrønne, rosa, gule og orange - gjerne på samme hus.
Blomsterhavet er likedan. Der finner vi alle regnbuens farger. Bougainvillea vokser overalt i store busker og hekker. De har alle fargenyanser av rosa til nesten fiolett og sterk orange.
Magnolia dekker murer og hagegjerder og pynter vakkert opp hvor man enn snur seg.
Eksotiske planter jeg bare kjenner fra blomsterbutikkene hjemme vokser her villt og størrelsen på plantene er enorme i forhold til potteplantene hjemme.
Bambustrærne står høye og majestestiske i klynger og skjermer mot solen og de har flotte palmetrær som nærmeste nabo. Her gjelder det å passe seg for fallende kokosnøtter fra 20 til 30 meters høyde. Banantrær finner vi overalt og det er bare å plukke. Her sees også brødfrukt som henger så langt utover veien at man må dukke for ikke å skalle med dem.
Firfisler sees overalt og her og der sees en overkjørt padde. Nå skjønner jeg bedre uttrykket paddeflat!
Med alle disse inntrykkene går turen unna i en fei - en god start på dagen.


Diary Entries