logo S/Y KO-KO
Date: 08 Jun 2011 17:35:11
Title: Ibiza

Etter 11 dager på Ibiza har vi virkelig blitt glade i øya.
Denne lille Middelhavsøya med sin mange tusenårige historie er virkelig litt av en perle - og den kan også være et vulgært uttrykk for masseturisme.
Men vi føler vi har funnet perlen.
Øya er 41 km lang og 20 km bred, vi holder til i hovedstaden Eivissa med den vakre borgen Dalta Vila, som troner stolt og synlig fra alle kanter av byen.
Den er omgitt av renessanse murer og er kronet med en vakker katedral
Ibiza har 210 km kystlinje og 56 navngitte strender (calas) i tillegg til tusenvis av bortgjemte kroker hvor man kan hoppe uti det utrolig klare, akvamarinblåe havet.
Innbyggertallet er 133.000 på hele Ibiza og det mangedobles i turistsesongen - som heldigvis ikke har begynt helt enda.
Vi leide bil en dag og kjørte øya rundt - og det er jo fort gjort. Men skal man ned til alle små bortgjemte bukter og strender for å finne sitt drømmested kan man nok bruke mange dager.
Nordsiden av øya ble dessverre herjet av en stor skogbrann for en ukes tid siden og hele området ser trist og rasert ut.
Vi bor som sagt i Eivissa, på østsiden av byen som er et rolig og litt porsht område med flere marinaer på rad og rekke.
En liten sykkeltur avgårde, forbi den mer besøkte Talamanca stranden er det en liten cafè som serverer lunch og drikkevarer.
Den klamrer seg fast i lavasteinene ved sjøkanten og bølgene nærmest skvulper rundt bena dine mens du spiser lunch.
Her har de utleie av enkle solstoler som man plasserer rundt i usjenerte groper i lavafjellet og det er ingen som tar anstøt av en bar rumpe som soler seg eller nyter friheten av nakenbad.
Dette har blitt vår Ibiza perle og her går timene mens man titter dovent utover den glitrende sjøen eller leser en bok hvis man gidder.


Diary Entries