Nautiskelua

Njoy
Pekka Lampela
Sat 7 Jan 2017 09:47
18:09.5N 18:05.7W, UTC 16:52 7.1.2017, tuuli 2,8 m/s ja suunta 334°, kurssi 227°

Olemme Las Palmas Cap Verde - legin viimeistä vuorokautta merellä. Viime vuorokausi on kulunut moottorilla ajettaessa. Purjeveneitä ei ole koko viikon aikana havaittu, vain muutamia rahtilaivoja etäällä. Tähän mennessä olemme tulleet n. 870 merimailia ja matkaa Mindeloon on jäljellä vielä 95 merimailia. Mindeloon saavumme auringon noustessa huomenna. Purjehtiminen on valitettavasti jäänyt melko vähäiseksi. Upeaa on ollut nähdä lepääviä valaita ja runsaaasti leikkisiä delfiinejä.

Miehistö on osoittautunut todella päteväksi niin pentterissä kuin kannellakin. Linus innokkaana nostettiin mastoon, jossa hän reilun kahden tunnin ajan teki töitä, jotta genaakkerin uusi nostin saadaan asennettua Mindelossa. Tässäkin tilanteessa oli Hanse-veneiden edustajan Patrik Karlssonin neuvosta apua eli rautalankaista vaateripustimesta. Njoy kulki koko ajan 5 solmun vauhtia. Tänään Elisa loihti välipalaksi voissa paistettuja banaaneja paahdettujen saksanpähkinöiden kera, lisäksi mukana oli appelsiinia ja suklaarouhetta. Todella herkullista! Tänään vielä sekstanttiharjoitukset.

Päivärutiinit ovat jo muodostuneet ja samoin tehtävien tarkka ja yksityiskohtainen aikataulutus, mikä on hyvä ajatellen seuraavaa legiä Cap Verdeltä Barbadokselle. Kalaa emme ole vielä onnistuneet saamaan.

Päivällä pulahdimme kaikki uimaan Atlantin kauniin siniseen mereen. Pelastusharjoituksisa harjoittelimme heittoliinan heittoa ja pelastimme Linuksen.

Kaikki hyvin s/y Njoylla

Kippari