Merirosvokätkö

Njoy
Pekka Lampela
Thu 5 Jan 2017 15:41
21:42.4N 20:58.9 UTC 13:36, Tuuli 1.5m/s, tuulen suunta 70°, kurssi 216°

Silmäni kun auki saan ja sinut siinä näen, ihan lähelläin. Matkan viidentenä aamuna herään salongin sohvalta Hillen hymyyn ja kotoisaan aamupalakokkailuun. Kapu huikkaa kannelta, että maininki ja tuulet ovat puolellamme ja pääsemme pitkän pläkän jälkeen tekemään matkaa sivumyötäiseen tuulten puskiessa idästä viiden solmun vauhtia. Aamupalaa nautitaan yhdessä kannella Karibian calypso-rytmejä kuunnellen. Kapu fiilistelee silmät kiinni auringon paisteessa. Parin viikon päästä kun avataan silmät niin rytmit käyvät toteen.

Yövuorot pyörivät kolmen tunnin erissä. Aloitimme Matin kanssa viime yön nukkumalla takakajuutassa yhteen yöllä. Menimme nukkumaan jo kasin pintaan. Tuntuu hullulta. Viimeksi olen mennyt nukkumaan näin aikaisin varmaan ennen kouluikää tai pahassa jetlagissa. Meri-ilma ramaisee mukavasti ja uni laskeutuu lämpenevässä ilmassa.

Yövuorossa istutaan planetaariossa tähdenlentoja ihmetellen. Taivaalta on bongattu uusia tähtikuvioita. Tähtimerkkimme Aries ja Pisces loistavat vierekkäin läntisellä taivaalla. Ensi yönä bongataan muun miehistön merkit. Yössä tähytään laivoja. Matti sanoo, että bongaus kantama on 11 km. Niin läheltä eivät laivat ole vielä kulkeneet. Saamme nautiskella omassa rauhassa. Havainnoimme tuulia, kuinka lähestymme matalapaineen rintamaa tuulen kääntyessä vastapäivään. Rintaman laidalta tuuli alkaa yltyä ja koneen voi sammuttaa. Purjehditaan tietenkin aina kun voidaan.

Tänään luvassa mastoon nousua kun Linus, veneen virallinen kiipeilijä slash sukeltaja, hilataan genaakkerin nostimen metsästyspuuhiin mastoon. Säpinää siis luvassa!

Mutta mitä ihmettä!? Onko se lintu? Ei! Musta lippu meressä muutaman kymmenen metrin päässä. Äkkiä autopilotti pois, moottori samuksiin ja väistöliike. Mielikuvitus laukkaa. Ase- tai huumekätkö? Samalla kala nappaa siimaan ekaa kertaa. Matti hilaa siimaa veneeseen. Mites tainnutus? Rommia kiduksiin. Käteen löytyy pilssipullokätköstä kossua. Kala pääsee karkuun. Noh, kossukalan metsästys jatkuu. Taisi kuitenkin olla verkot lipun alla kun kalaa olisi tullut.

Ainiin, ensimmäinen sateliittipuhelinviesti tuli perille. Kiitos äidille viestistä ja terkut, että kaikki on mitä parhaimmin.

Elisa