Vettä veneessä

Njoy
Pekka Lampela
Tue 3 Jan 2017 15:30
3.1.2016

25:19,7N 17:42.8W, tuuli 2,6 m/s 260 °

Vettä veneessä!

Purjehdus on tapa rauhoittua, joskin varsin vaihteleva sellainen. Matkapurjehdus taas on jatkuvasti hajoavien asioiden korjaamisen taito. S/Y Njoylla viimeinen vuorokausi on ollut näitä molempia sopusuhtaisesti.

Rauhaa on tuonut varsin tyyni meri ja tuuli, jonka johdosta alkupäivien pesukone on nyt pysähtynyt, ja tämän myötä myös miehistön vointi selvästi kohentunt. Liikumme nyt Yanmarin voimin tasaisesti rauhallisilla mainingeilla surffaillen 6 solmun vauhdilla 227° suoraan kohti Mindeloa, johon on nyt noin 640 Nm matkaa. Tähtitaivas on jokaöinen esitys, ja sitä ehtii yövuorolainen ihaillakin.

Hajoavista asioista kerrotaan ylityksen jälkeen lisää, mutta jumittava kabiinin luukku ja yöllä yhtäkkiä tyhjäksi todettu vesitankki kuuluvat tähän sarjaan. Ruuvimeisselin avulla päästään jälleen kabiiniin ryömimättä mutta vesitankin sisältö löytyikin rungosta. Vuotokohta löytyikin aamulla - culprit olikin kannelle menevän suihkun letku. Vika korjattiin viipymättä ja tankit täytetään paraikaa käänteisosmoosin avuin - vedentekokone toimii muuten erinomaisesti! Takahytin patjat on köytetty kannelle kuivumaan! :) Muutama haarukka on mennyt yli laidan mutta mitään korvaamatonta emme ole menettäneet.

Aurinko paistaa, ja menu on - kuten aina Sailing Team S/Y Njoylla - edelleen oikein erinomainen, eilen nautittiin curryssa marinoitua kanaa ja kookosmaidossa keitettyä riisiä - herkullista! Päivän illallinen onkin jo työn alla, koukut ovat sitä nimittäin pyytämässä!

Njoy siirtyi tänään nyt Cabo Verde -aikaan, eli UTC -1. Tulemme jatkossa päivittämään sijaintiamme noin kerran päivässä puolenpäivän aikaan (Njoy-aikaan), eli Suomen aikaan kl. 15 paikkeilla, siirtyen myöhemmäksi sen mukaan, kun siirrymme länteen. Iridiumin datansiirto pätkii ajoittain, joten mikäli sijaintimme ei jonain päivänä ilmesty, ei kannata vielä ihan kauhuissaan olla.

S/Y Njoylla kaikki on hyvin. Aurinkoisia hetkiä kotimaahan!
-Linus