Kalajuttuja

Njoy
Pekka Lampela
Sun 29 Jan 2017 19:05
13:06.4N 58:45.9W UTC 21:42, tuuli 10 m/s ja suunta 69°, kurssi 270, nopeus 5,5 solmua

Lentokaloista onkin jo ollut turinaa pariin otteeseen, mutta kerta vielä ei liene pahitteeksi. Eli, lentokalainvaasio yllätti viime yönä allekirjoittaneen kun n. klo 3 aikaan sitloodaan alkoi paukkua kalaaniin että oksat pois. Yhteensä 12 kpl lentokaloja tippui n. puolen tunnin sisällä kyytiin, yksi jopa suoraan päähän. Yöllisen perkaussessarin tuloksena tänään saatiin pannulle taas kalaa, naminami!

Sama teema jatkui iltapäivällä ja päästiin laajentamaan hommaa äyriäisiin. Spotattiin siis meressä pelastusliivit, ja noukittiin ne mob-harjoitelman päätteeksi båtskin kyytiin. Lähemmän tarkastelun tuloksena kyseiset liivit ovat joltain Saint Vincenteläiseltä paatilta, ja ne olivat täynnä pientä simpukkaa. Lisäksi pari snadia rapua oli niiden kyydissä. Muista elävistä tai kuolleista ei ollut havaintoa, todennäköisesti ja toivottavasti liivit ovat tippuneet ilman kantajaa mereen.

Viimeiselle purjehdusvuorokaudelle saatiin myös blåsista taas. Yöllä muutama squall sateineen ja tuulenpuuskineen pyyhki meidän yli ja tänään aamusta tuuli nousi paikoin yli 16 m/s puuskissa. 3. reivillä ja pienellä keularätillä matka taittuu myötäiseen n. 6 solmua parhaimmillaan surffeissa toki enemmän, eli elämä hymyileen jälleen kerran!

Maan lähestymisen huomaa myös uudenlaisista linnuista, jonkalaisia ei ole vielä nähtykään aiemmin. Samoin n. tusinan verran delfiinejä tuli pikaisesti moikuttamaan meille aamupäivällä. Nyt on alle 50 merimailia Barbadokselle jonne saavutaan siis eteläisen kärjen kautta sunnuntaina aamuyöstä. Seurana meillä on Ariel-niminen yli 50-jalkainen purjevene joka lähenee n. 8 mailin päässä meitä.

Nyt syömään legin viimeinen illallinen, tällä kertaa tonno-creppejä, ja sitten odottamaan "land o-hoy"-huutoja!

All good täällä taas!

-MC & s/y Njoy