Arkea Njoylla

Njoy
Pekka Lampela
Fri 13 Jan 2017 22:11
15:17.4N 29:33.7W UTC 19:33, tuuli 10.0 m/s ja suunta 61°, kurssi 269°, nopeus 8.5 solmua

Tänäänkin on purjehdittu reipaassa 9-12 m/s myötätuulessa iso 2. reivissä ja genuassa 3-5 kierrosta. Aallokko noin kolmen metrin luokkaa. Aurinko on paistanut ja vain vähän on ollut pilviä taivaalla. Tämän vuorokauden eteneminen noin 150 merimailin luokkaa.

Eilen söimme koirakalaa kasvispedillä. Kalat hankimme Mindelosta lähtiessämme. Myöhemmin illalla söimme uudelleen kalaa. Kala suorastaan lensi pannulle. Nimittäin lentokala tuli kannelle, jossa Matti tainnutti sen ja vei sen suoraan pannulle.

Vahtivuorot kannella ovat kolme tuntia. Elisa aloittaa aamulla klo 7 ja Matti jatkaa klo 10-13. Kippari jatkaa klo 16 asti ja Linus klo 19 asti, jolloin Elisa aloittaa toisen kierroksen. Ruuanlaitto on luku sinänsä Njoyn keikkuessa reilusti. Posliinit eivät oikein kestä menoa. Sirut ja kuuma vesi ovat aiheuttaneet pieniä haavereita. Isommilta on vältytty , onhan nyt perjantai ja 13. päivä. Matti ja Elisa laittavat illallisen, Linus lounaan ja kippari meriaamiaisen. Vahtivuoron jälkeen on 3 tunnin lepo. WC:n seinässä on päivän tarkka lukujärjestys.

Suunnitteilla on veikkaus saapumisajankohdasta Barbadokselle, jonne on vielä hieman yli 1700 merimailia.

Njoylla kaikki hyvin.

Kippari