Merisafarilla

Njoy
Pekka Lampela
Fri 6 Jan 2017 22:11
19:42.8N 22:49.7W UTC 19:44 6.1.2017. Tuuli 2,3 m/s ja suunta 342°, kurssi 216°

Eilen iltapäivällä nähtiin reissun siihen asti isoin delfiiniparvi kun jopa 15 yksilöä tuli moikkaamaan meitä, todennäköisesti herkullisen omenapaistoksen ja tsufeen tuoksujen houkuttelemana. Niitä ui tuttuun tapaan kilpaa keulassa meidän veneen mukana ja Linus paiskasikin yläfemmat niiden kanssa ankannokasta roikkuen!

Päivälliseksi safkattiin lihapullia höystettynä porkkanalla, tomaatilla ja chilillä sekä erinäisillä mausteilla, jättebra och muy bien! Safkaa yleisesti liittyen, hedelmät alkavat pikkuhiljaa homehtua samoin kuin porkkanatkin; banaanit ja erityisesti omenat ovat kestäneet pisimpään. Niiden kypsyysasteen tarkkaileminen on varsin hypnoottista puuhaa samoin kuin tähtien ja delfiinien ihmettely.

Eilen myös veneen gastit järjestäytyivät, perustivat ammattiliiton ja vaativat säännöllisiä ylöskirjattuja työaikoja, johon toki suostuttiinkin. Silmälläpitäen erityisesti seuraavaa pidempää Atlantinylityslegiä Kap Verdeltä eteenpäin, on hyvä ottaa rutiinit haltuun.

Loppiaisaamu alkoi jälleen äärettömän kauniina auringonpaisteessa, joskin täysin tyynessä kelissä. Yö, samoin kuin koko päivä meni jälleen pelti-genoan voimin. Siispä aikaa kaikelle muulle oheispuuhastelulle on jäänyt ja viimein viritettiin hammockikin keulastaagin ja maston väliin keinuttavan tsillausmomentin maksimoimiseksi, aah!

Päivän aikana meressä tuli vastaan kaikenlaista: nähtiin mm. styyran puolella oranssinväritteinen esine. Lähempänä kyseinen kelluva esine osoittautui puoliruostuneeksi Texacon öljytynnyriksi. Kalojakin pomppi pariin otteeseen ilmaan tynnyrin lähistöllä.

Kahvihetken alla kuitenkin eilinen delfiinihavainto ylitettiin reippaasti: täysin peilityynellä kelillä alettiin ihmettelemään n. 0.5 mailin päässä näkyviä kelluvia otuksia jotka kiikarilla katsottuna osoittautuivat delfiinintapaisiksi. Ajettiin hiljaa koneella ihan eläinten viereen ja todettiin että ne nukkuvat eli viettävät ts. siestaa! Ja itse asiassa eläimiä oli kahta eri lajia: n. 20 kpl aiemmin tavattuja delfiinejä ja n. 20 kpl jonkin verran isompaa lajia, joko siis delfiinejä, pieniä valaita tahi ehkä jopa Globicephala macrorynchus-nimisiä latinoja! Tiedä noista. :)

Näihin tunnelmiin, oikein hyvää loppiaista kaikille kristityille!

-MC ja S/y Njoy