Aikakapselin ihmeitä

Njoy
Pekka Lampela
Fri 27 Jan 2017 21:04
13:26.2N 54:32.3 UTC 23:01, tuuli 4,6 m/s, suunta 55°, kurssi 262°, nopeus 5,3 solmua ( akkujen lataus, moottorilla)

Purjeveneessä matkustaminen tuntuu kuin aikapselissa olisi veneen kiitäessä neljän UTC vyöhykkeen läpi. Aikakapselimme viimeinen aikavyöhykehyppy kohdassa 52,5 läntistä pituutta suoritettiin eilen iltapäivällä ja tätä myötä suoritimme samalla Kap Verde-Barbados legimme viimeisen vuororotaation. Jokainen on siis päässyt testaamaan vahdin pitoa kaikkina vuorokauden aikoina; niin aamun sarastaessa kuin auringon laskiessa. Aamugallupin mukaan auringonnousuvugi on ehdoton suosikki! Omalle kohdalleni tämä ihanuus osui ensi kerran eilen ja on luvassa vielä viimeiset vajaat 300 mailia. Vuoro alkoi neljältä sysipimeässä yössä tähdenlentojen viuhuessa niin vilkkaasti etten edes kerennyt kaikkia suotuja toiveita lausumaan. Kymmentä vaille viisi kuu nousi itäiseltä taivaalta ohuen ohuena sirppinä, ja aurinko alkoi sarastaa suoraan sen alla siitä puolen tunnin päästä, nousten täydellä teholla kuudelta. Seitsemältä olinkin sitten jo paistelemassa pojille englantilaista aamupalaa kananmunilla, pavuilla ja hillotoasteilla. Mahtava startti päivään!

Aikakapselin elämään kuuluu myös muunlainen aikamatkailu. Kuten se, että puhelimella soittamisesta muodostuu suuri ihme. Niin suuri, että muutaman minuutin puhelua varten koko miehistö kokoontuu luurin ympärille odottamaan henkeä pidätellen. Tilanne on kuin 1800-luvun lopulta puhelimen ilmestyttyä kuvioihin, isäntä laittaa puhelimen soittokuntoon, odotellaan mitä keskus sanoo ja kun vihdoin pirisee innostus on suuri. Sateliittipuhelinta kun käytetään vain tosi tarpeessa ja hädässä sekä äitien syntymäpäivinä. Tänään syntymäpäiviä viettää Helena, Matin äiti. Mitä parhaimmat onnittelut vielä Matilta ja koko Njoyn poppoolta!

Blokkien kokkikisa sen kun kiihtyy loppua kohden. Tänään löysin alkupalalautaseltani pestoa, tonnikalaa, chilikastiketta ja snickersiä. Kyllä, luit aivan oikein. Hurjan kuuloista, mutta maku itseasiassa lähenteli japanilaista umamia, joten ei muuta kun antakaa palaa Pekka ja Linus. Huomista odotellessa!

Muuten seilorit alkavat jo kaipaamaan actionia. Sen verran leppoisaa menoa on ollut jo päivä, viikkoja....ajantaju häviää...Huomisesta lähtien kuitenkin sopivaa tuulta 7-9 m/s luvassa. Sillä sitten ratsastetaan viimeiset mailit ja päivät.

Tiimin puolesta Elisa