voortgang

Idarose
Mon 2 Jun 2014 08:45
 36:27.7850 N - 52:00.3500 W
 
Hallo allemaal,
 
Gisteren en vannacht zijn we goed opgeschoten. Met een constante bries van 20 à 25 knopen onder genua, haalden we een redelijke tred. Een beetje zon afgewisseld met bewolking, dat stond op het menu. Vannacht was het weer een pikdonkere nacht met af en toe zicht op de sterren. Vanmorgen rees het daglicht zo rond half vijf. Het waait nog steeds 25 knopen maar het is grijzig weer en voor ons verschijnen de eerste tekenen van buien en dus nattigheid...
De pogingen van onze techneuten om de gelijkrichter aan de praat te krijgen, zijn op niets uitgelopen. Het lijkt erop dat we definitief afscheid nemen van de mogelijkheid om de generator te kunnen gebruiken om stroom op te wekken. Dat is een tegenvaller.
Onze koers noordoostwaarts gaat onverminderd door. We lijken binnen de tijden te zijn om maximaal van dit weersysteem gebruik te kunnen maken. Maar we moeten er wel de vaart inhouden...
Alles verder OK aan boord de Ida Rose. Lekker gegeten, ontspannen gekletst en over jullie allemaal heerlijk geroddeld. We leken op een stelletje viswijven rond een bak te pellen garnalen!
Hoop dat jullie een goed weekend achter de rug hebben!
 
Groetjes!
 
Hi Folks,
 
Our NE- course continues. With winds between 20-25 knots, we progress reasonably fast. We've got to stay in this weather system in order to round the Azores anticyclone.
Weather is grey with a bit of sun now and then, but also with some patches of rain.
We didn't succeed to make the charger work. That is very annoying as far as electricity production is concerned. We'll have to be Scottish economic with consumption.
Otherwise, things are running smooth on board Ida Rose. The crew is fit enough and the kitchen is good.
Hope you've had a good weekend!
 
Cheers.