zaterdag 24 mei 2014 - 19.11 uur UTC

Idarose
Sat 24 May 2014 19:25
38:18.3620N - 071:46.7824W
 
Hallo allemaal,
 
We schieten niet erg snel op. Vanacht, tijdens Piet´s wacht, werden we weer door een onweerstorm ingehaald. Het koste ons heel wat moeite om te reven en bovendien raakte de reeflijn van de rolgenua gekneld. We konden de genua niet meer oprollen en dus moest ie eraf! We zijn maar doorgegaan op GZ met enkele reven. Vanochtend konden we met daglicht onze tweede fok zetten. Aan de genua reeflijn moeten we werken als het wat rustiger wordt. Het weer is goed, redelijk wat wind 20/25 knopen uit noordelijke richting. De zee is gegroeid en schudt ons alle kanten op.
De bemanning is OK. Piet is nog steeds zeeziek. Guus is rommelig en deelt zijn karige maaltijden met de vissen. Pierre heeft uit solidariteit ook eens zijn kop in het toilet gestopt...
We verwachten wat kalmer weer morgen zodat we onze genuaprobleempjes kunnen aanpakken.
 
Groetjes!