7. Juni. Azorene, Horta

S/Y EmBlem (Nesøya)
Morten Berg
Sun 7 Jun 2009 23:24

Horta her på Azorene er et samlingssted for alle seilbåtene som krysser Atlantere på vei tilbake til Europa. Det ligger utrolig mange langturseilere her og hviler ut før siste etappe over til fastlandet. Dett gir stedet en egen atmosfære. Disse øyene ligger midt ute i havet, det er 1200 nm til Irland (ca. 10 ganger Oslo-Skagen). Vi var ganske ustøe til bens da vi forsiktig beveget oss bortover brygga for å sjekke inn. Det var utrolig deilig å komme på land. Dagen etter ankomsten til Horta, leide vi bil for å utforske øya. Det er en koselig liten øy, grønn, frodig og velstelt. Hovedattraksjonene er to vulkaner som vi skulle besøke. Vi  fikk oss en fin tur langs kanten av krateret i en høyde av 1030 moh. Det var deilig å få rørt litt på seg igjen. Vi skulle ikke gå lange turen før vi kjente det i leggene. Den andre vulkanen vi så var aktiv for ikke mindre enn 50 år siden. Den hadde utbrudd rett ved et fyrtårn, som ble delvis begravd, og utvidet øya. Der var det laget et flott museum, og vi lærte veldig mye om vulkaner. Det er også Dags fagfelt, så vi hadde med oss en super læremester.

 

Ellers har vi vært og spist på en koselig restaurant hvor vi stekte fisk og kjøtt på varme steiner, og et eller flere besøk på Peters Sports Bar er et "must" for langturseilere. Det er ca. 10 norske båter som ligger her nå, og de fleste satser på å dra tirsdag 9. juni. Dag som har vært med oss siden 11. mai, reiste hjem den 4. juni, så det ble en litt lenger tur en planlagt. Sånn er det når det er vær og vind som styrer agendaen. Vi takker "for lånet" av Dag til dere der hjemme som måtte greie dere uten han.

 

Morten har jobbet med styrepapirer, og er snart ferdig. Vi har fått sveiset festet til dynamoen, og i morgen skal vi begynne å handle inn mat. Vi regner med å være klare til å dra onsdag 10. Værmeldingen avgjør.