29. Mai. Dag 12 mot Azorene {36:25.02N 39:55.75W}

S/Y EmBlem (Nesøya)
Morten Berg
Fri 29 May 2009 12:28
I går formiddag fikk vi værmeldingen fra Frivind som beskrev et sterkt lavtrykk, en storm, med bølgehøyde på 6 til 7 meter, som vil passere rett nord for oss i ettermiddag. Det vil bli liggende tilnærmet rett over Azorene frem til mandag før det begynner og svekkes og trekke nord. For å unngå noe av været, la vi kursen sørøst over. Vi ønsker å vente med å ankomme Azorene til det værste været har gitt seg. Hvis vi hadde fortsatt mot Azorene med vanlig hastighet ville vi ha seilt rett inn i dette systemet, og vi har derfor revet alle seil, og har seilt ekstremt sakte,  3 knop fra vi fikk værmeldingen. Dette gjør at seilasen hvertfall tar to døgn lenger. 
I tillegg til lavtrykket som snart er i ferd med å passere rett nord er det dannet et tropisk lavtrykk. Lavtrykket har fått
navnet "Depression One", siden det er årets første tropiske lavtrykk. Dette lavtrykket skal ikke berøre oss, men det viser som Mads i Frivind skriver "Alt i alt så er det mye vær i Atlanteren for dagene som kommer".
 
Vi er fortsatt ved godt mot selv om det er nedtur at ankomsten til Horta blir noen dager forsinket. Spesielt kjedelig er det for Dag, som jo er litt på overtid allerede!
 
Vi seiler side om side med Amor Fati. De har fortsatt problemer med satelittelefonen. Alt vel ombord!