23. Mai. Dag 6 mot Azorene {36:50.86N 55:23.63W}

S/Y EmBlem (Nesøya)
Morten Berg
Sat 23 May 2009 12:45
Det siste døgnet har gitt mange fantastiske naturopplevelser! Havet har ligget blankt, uten en krusning, bare noen slappe dønninger. Vi har hatt besøk av delfiner, opp i 20 samtidig, som har svømt foran baugen, og hoppet og danset rundt båten. Vi har sett mange skilpadder, og noen fugler flyr også langt her ute. I går kveld hadde vi en nydelig solnedgang, himmelen og hele havet lyste i sterkt rosa og lilla. Da det ble mørkt kom stjernene som speilet seg i havet. Morillen fikk det til å se ut som vi hadde et langt brudeslør i kjølevannet overstrødd med millioner av diamanter. Delfinene dukket også opp igjen og lagde lysende spor etter seg på kryss og tvers, (lysfontener).
I dag er det Magnus vi feirer! Han har fått oppfylt sitt ønske om rolig hav og lite vind. I dag var det ingen problemer med å servere kakao med krem, og vi greier nok å bake en kake også :-)
Vi går for motor, vinden har snudd og vi har medvind, men fortsatt ikke mer enn 2-3 knop. Vi har hatt motstrøm i hele natt, men nå ser det ut som den gir seg.