22. Desember St. Vincent {13:15.09N 61:16.59W}

S/Y EmBlem (Nesøya)
Morten Berg
Fri 26 Dec 2008 00:50
Dagen etter premieudeling seilte vi sydover langs kysten av St. Lucia. Målet var St. Vincent som er den første øya i Grenadinene. St. Vincent har et "frynsete" rykte når det gjelder sikkerhet, så vi hadde avtalt med flere andre norske båter om å ankre opp sammen. Vi hadde hørt mye om bukta hvor "Pirates of the Caribbieans" ble spilt inn. Vi kom dit rett før det ble helt mørkt. Der ble vi møtt av "Boat boys" som kom roende ut for å hjelpe oss med fortøyninger. Etter at de hadde hjulpet oss med å fortøye og tatt godt betalt, skulle de selge oss alt mulig rart. Utover kvelden kom også de andre norske båtene. Før vi skulle legge oss fikk vi besøk av kystvakten som skulle forsikre seg om at alt var i orden. Det tyder på at de har tatt tak i sikkerhetssituasjonen, og det er bra. Kulissene fra filminnspillingen var i heller dårlig forfatning! Det er synd at de ikke kan bevare det, for det er jo en attraksjon. Dagen etter seilte vi videre til Bequia hvor vi ville feire Jørgens bursdag og julaften.