25. Desember Bequia {13:00.41N 61:14.36W}

S/Y EmBlem (Nesøya)
Morten Berg
Fri 26 Dec 2008 01:45
Vi ligger nå på svai i en bøye i Admiralty Bay på Bequia. Hit kom vi den 22. desember slik at vi ikke skulle være på farta på Jørgen bursdag den 23. desember. Her er det båter fra mange land, men det er utrolig mange skandinaver. Det skyldes at Mariann tradisjonelt har invitert alle skandinaver hjem til seg på pepperkaker og roquefort! På Jørgens bursdag var det tradisjonen tro kakao med krem og gaver om morgenen. Det var ekstra hyggelig i år siden hele Berg-Larsen gjengen og mormor var på besøk. Litt senere på dagen hadde vi invitert alle norske barn på bursdagsfest på standen. Bente hadde bakt kaker og laget gele. Kaken ble bra men pga varmen ble geleen aldri stiv. Jørgen hadde nok ikke forventet så mange gaver og så mange gjester. Det var sikkert 25 barn på strandparty og høy stemning. Onkel Erik og pappa hadde organisert noen konkurranser så det var fullt trøkk med bading og leker.
Da bursdagen var over og barna hadde lagt seg, pyntet vi båten til jul, slik vi pleier å gjøre hjemme. Det tok ikke like lang tid som hjemme, men båten ble julepyntet med juletre, norske flagg, glitter mm. På julaften skulle vi alle til Mariann, men dessverre ble det avlyst pga hennes helsetilstand. Det var et trist budskap, og alle båter hadde henne i sine tanker den kvelden. Vi spiste julegrøt i båten før vi gikk på land sammen med mange skandinaver for å ha en alternativ samling. Der gikk vi rundt en kokosnøtt og sang norske julesanger. Jule middagen hadde vi på en lokal restaurant hvor vi spiste hummer, litt anderledes, men veldig godt!. Etter julemiddagen dro vi ut i båten for å åpne pakkene som lå under treet som sto på bordet i salongen. Det er utolig hva som blir naturlig når det er liten plass!!
I dag, første juledag, har vi gått på tur over øya til Friendship bay hvor vi spiste lunsj på standen. Vi tok "åpen" taxi tilbake.