25. Mai. Dag 8. Dette går treeegt! {37:42.80N 50:46.03W}

S/Y EmBlem (Nesøya)
Morten Berg
Mon 25 May 2009 13:14
Det siste døgnet har vi hatt noe tekniske problemer. Feste-braketten til dynamoen er røket tvers av to steder!! Dynamoen henger og slenger i en festearm. Dette betyr at vi ikke kan kjøre motor, og det medfører at vi ikke får ladet. Vi er nå midt mellom Azorene og Bermuda. Hadde det blåst hadde dette ikke vært noe stort problem, men det er ikke vind. Dag og jeg har lagt hodene i bløt og sjekket hva vi har av deler for å fikse det. Nå er jeg glad vi har så mye rart liggende i båten. Her er det Reodor Felgen løsninger som gjelder. Vi har nå fått stabilisert dynamoen slik at den går rundt ved hjelp av to skrue-tvinger, en strekkfisk, noe tau og strips. Dette er en svært provisorisk løsning, men den har nå fungert i hele natt. Vi kjører motoren på lavt turtall (1500) og sjekker stadig om det sitter på plass, og krysser fingre og tær. Vi fikk litt høy puls da det skjedde midt ute på havet, men vi er optimister og håper det holder. Dette er ikke første gang denne braketten ryker, så jeg er litt "forbanna" på Volvo Penta som ikke har varslet eiere med denne løsningen. Så vidt jeg kjenner til er den endret på nyere modeller. I natt opplevet Dag at farten plutselig falt med 1 knop. Hva kunne det være? turtallet og alt virket normalt. Etter å ha fundert på dette en stund fant vi ut at det måtte være noe under båten. I dag tidlig tok Dag på seg dykker maske og hoppet resolutt ut i Atlanteren. Kort tid etter kom han smilende opp med et tykt tau som hadde satt seg fast i propellen. Vannfilteret som vi har slitt med er nå fjernet, og slangen er koblet direkte sammen, det gir god kjøling. Håper bare at det ikke kommer noe rusk og rask inn i motoren.
 
Det har ikke bare vært tekniske problemer det siste døgnet, vi har hatt nydelige forhold, dog uten vind. Vi så flere hval som blåste i vannskorpen, majestetiske dyr! Det var det eneste som manglet av hvilke dyr vi gjerne ville se på havet.
Vi har nå motret i snart fire døgn, og brukt opp over halvparten av dieselen. Vi ønsker oss vind, og det har Mads i Frivind.no lovet oss fra i kveld. Håper reparasjonene holder til det! Dette går utrolig tregt. Vi har snitt på 5,5 knop siden vi dro fra Bermuda, og det er fortsatt motstrøm.
Stemningen ombord er god. Vi har masse mat, drikke og gode bøker så vi lider ingen nød, men det er kanskje noen der hjemme som ønsker seg Dag tilbake snart??
Hadde beregnet å krysse på 13-14 dager, men ser nå ut til å bruke 16+.