28. Oktober Gran Canaria Puerto De Mogan {27:49.01N 15:45.87W}

S/Y EmBlem (Nesøya)
Morten Berg
Wed 29 Oct 2008 23:18
Vi har i dag seilt fra La Gomera forbi Tenerife og over til Gran Canaria. Det var en tur på 85 nm. Da vi seilte i le av Tenerife ble det nesten vindstille. Der lå det mellom 30 og 40 hval som sov eller solte seg og svømte dovent omkring. Vi tror det er knølhval, eller er det andre gode forslag? I tillegg til hval så vi også flyvefisk for første gang. :-) Rundt øyene her nede er det aksellerasjonssoner, det er vinder som presses mellom øyene og fører til at vindstyrken kan øke til dobbelt styrke. Da vi kom litt ut fra Tenerife fikk vi oppleve dette. Vi hadde vind i 14 til 16 m/s, og opp i 19 m/s, og en del sjø helt til vi kom til Porto Mogan. Vi hadde strålende sol og varmt vær, så selv om vi fikk noen dusjer med saltvann over oss, ble det ikke kaldt. Barna synes det var best å ligge i lugaren til Magnus å lese fotballblader, bra de er sjøsterke!!
 
Da vi kom til Porto Mogan var Bestemor og Bestefar på moloen og vinket. Det var veldig koselig! I tillegg var mannskapet på Hilde og Tempest og tok oss imot på brygga. Det var en hyggelig velkomst! Vi avsluttet dagen med deilig middag i Taurudalen hos Bestemor og Bestefar.
 
Porto Mogan er et hyggelig lite sted som er bygget opp rundt en fin havn for turister. Det er pene hvite hus med nydelige blomster over de smale gatene. Havnen er rolig, og det blir fint å være her til 11. november mens Morten skal til Norge i en uke.