13. Oktober Madeira {32:38.70N 16:54.62W}

S/Y EmBlem (Nesøya)
Morten Berg
Mon 13 Oct 2008 18:06
Vi kom til Madeira igår. Øya ligger ca 40 nm fra Porto Santo. Her er det varmt og frodig, temperaturen er ca. 24-25 grader på dagen og ca. 20 om natten Skyene ligger rundt fjelltoppene mens solen skinner på oss i havnen :-). I dag er det skole igjen for Jørgen og Magnus. (De hadde høstferien i forrige uke). Litt vanskelig å komme igang men det gikk etterhvert greit. Etter skolen tok vi taubanen opp 550 moh til åsen bak byen, der fikk vi et "overblikk" over øya. Temeraturen der var mye lavere og det var fuktig i luften. Vegetasjone var utrolig tett og grønn. Det minnet litt om Singapore, bortsett fra at der var det varmerer og enda fuktigere. I morgen leier vi bil så vi får sett litt mer enn byen Funchal.
 
Madeira har bratte skråninger som stuper i sjøen. Her er ikke noe naturlig sted å anlegge en flyplass. Flyplassen her er derfor ganske spesiell. Den går delvis på søyler ut i sjøen. Det er godt de som sitter i flyene på vei ned ikke vet hvordan det ser ut!
Utrolig nok har de begynt å sette frem julepynten i butikkene, så det er bare å komme i gang der hjemme!!!
 
Vi planlegger å seile over til Kanariøyene på torsdag. Seilasen ta ca 1-2 døgn. Vi har lyst til å seile til øyene La Palma, La Gomera og Tenerife før vi setter kursen til Gran Canaria. Morten skal hjem til Norge den 1. november, så da skal jeg og barna ligge i Porto Mogan.